Appelcake zonder boter – recept

3.1K

Lang geleden maakte ik een cake zonder boter en met appelmoes in de plaats. Lekker was dat niet…

Ik heb het nadien eigenlijk nooit meer geprobeerd, tot nu. Ik was aan het kijken op de website van Tartes Yaya en zag daar een super luchtige cake met appelmoes.

Ik dacht, ik probeer het nog eens want die ziet er zooooo lekker uit.

Ik had niet alles in huis maar ik trok m’n plan. Ik voegde ook nog extra stukjes appel toe en het werd dus een appelcake.

Mijn appelcake kwam wel moeilijk uit de vorm, dus misschien handig om bakpapier te gebruiken. Dat schreef Yasmine (Tartes Yaya) ook al… maar ja, koppig als ik ben….ik dacht, met een silicone vorm lukt dat wel. Mis! Of ik had geen geduld genoeg kan ook, want ik wil altijd meteen proeven.

recept appelcake zonder boter

Wat heb je nodig voor deze appelcake zonder boter?

Appelcake zonder boter

Lekker luchtige cake met stukjes appel

Ingrediënten

  • 160 gram rietsuiker
  • 4 eieren
  • 195 gram gewone tarwebloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 200 g ongesuikerde appelmoes
  • 1 appel
  • 1/2 tl Vanille essence
  • snuifje zout

Instructies

  • Mix de eieren met de rietsuiker
  • Voeg de bloem, bakpoeder en het snuifje zout toe en mix opnieuw
  • Schil de appel en snij in kleine blokjes
  • Voeg de appelmoes, de appelblokjes en de vanille essence toe aan het deeg en meng goed
  • Plaats in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 45 minuten.
Gerecht: Dessert, Zoetigheden
Cuisine: Belgische keuken
Zoekwoord: Cake, Gezond

Maak je deze appelcake ook eens?

social shareTag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close