Lang geleden maakte ik een cake zonder boter en met appelmoes in de plaats. Lekker was dat niet…
Ik heb het nadien eigenlijk nooit meer geprobeerd, tot nu. Ik was aan het kijken op de website van Tartes Yaya en zag daar een super luchtige cake met appelmoes.
Ik dacht, ik probeer het nog eens want die ziet er zooooo lekker uit.
Ik had niet alles in huis maar ik trok m’n plan. Ik voegde ook nog extra stukjes appel toe en het werd dus een appelcake.
Mijn appelcake kwam wel moeilijk uit de vorm, dus misschien handig om bakpapier te gebruiken. Dat schreef Yasmine (Tartes Yaya) ook al… maar ja, koppig als ik ben….ik dacht, met een silicone vorm lukt dat wel. Mis! Of ik had geen geduld genoeg kan ook, want ik wil altijd meteen proeven.
Wat heb je nodig voor deze appelcake zonder boter?
Vond je het lekker?
Appelcake zonder boter
Ingrediënten
- 160 gram rietsuiker
- 4 eieren
- 195 gram gewone tarwebloem
- 5 gram bakpoeder
- 200 g ongesuikerde appelmoes
- 1 appel
- 1/2 tl Vanille essence
- snuifje zout
Instructies
- Mix de eieren met de rietsuiker
- Voeg de bloem, bakpoeder en het snuifje zout toe en mix opnieuw
- Schil de appel en snij in kleine blokjes
- Voeg de appelmoes, de appelblokjes en de vanille essence toe aan het deeg en meng goed
- Plaats in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 45 minuten.
Maak je deze appelcake ook eens?
Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.
Wat een mooi recept, gelijk uitgeprobeerd, ben benieuwd naar de smaak
Dag Christina, bedankt voor je reactie. Ik hoop dat het je goed is bevallen 🙂