Mijn pruimenboom doet het fantastisch dit jaar, ik heb een overvloed aan pruimen en maakte al pruimentaart, pruimen crumble bars en nu ook deze galette.
De galette is snel klaar en super eenvoudig. Wil je zien hoe ik ze maakte? Bekijk dan ook het filmpje.
Recept pruimen galette met amandelspijs

Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Pruimen galette
Eenvoudig en snel taartje met slechts 4 ingrediënten
Ingrediënten
- 1 vel taartdeeg
- 15 pruimen ongeveer, afhankelijk van de grootte
- 150 gram amandelspijs
- ei om het taartdeeg in te strijken
- amandelschilfers optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rol het taartdeeg open en verdeel het amandelspijs over het deeg. Laat zo een 5cm langs de kanten vrij.
- Snijd de pruimen in partjes, verwijder de pit en schik ze op het amandelspijs.
- Vouw de randen van het taartdeeg naar binnen en bestrijk met het een geklutst eitje.
- Strooi eventueel nog amandelschilfers over de rand
- Bak in de oven op 180 graden gedurende 25 à 30 minuten
Video
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze pruimen galette?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.