Dit recept van zoete aardappel wafels is zo makkelijk én veelzijdig te combineren. Eet ze als ontbijt, als tussendoortje of zelfs bij de lunch. Doordat er geen suiker in het recept is toegevoegd, eet je ze ook makkelijk als hartige lunch.
Als ontbijt combineer ik ze graag met aardbeien of ander fruit en eventueel een beetje honing. Eet je ze bij de lunch, dan eet ik ze graag hartig met avocado en/of een eitje, samen met wat ricotta of cottage cheese.
Eindeloze mogelijkheden om ze te combineren. Als tussendoortje eet ik ze gewoon zo, zonder iets extra.
Recept zoete aardappel wafels zonder suiker
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Zoete aardappel wafels
Gezonde zoete aardappel wafels, zonder suiker. Eet ze als ontbijt, tussendoortje of lunch.
Benodigdheden
- Blender of mixer
Ingrediënten
- 400 gram Zoete Aardappel
- 200 gram Havermout
- 2 Eieren L
- 300 ml Amandelmelk ongezoet
- snuifje Zout
- Kokosolie of andere vetstof (om het ijzer in te vetten)
Instructies
- Schil de zoeta aardappen en snijd in grove stukken
- Stoom de zoete aardappel gaar
- Maal de havermout in de blender tot meel
- Voeg de amandelmelk, de eieren, zoete aardappel en het snuifje zout toe aan de blender en meng tot een gladde massa ontstaat
- Vet het wafelijzer in en bak de wafels 3 à 4 minuten. Het kan een beetje zoeken zijn afhankelijk van je wafelijzer.
- Open het wafelijzer voorzichtig, als de wafels open gaan, laat ze dan nog iets langer zitten.
Notities
Dit recept is voor 8 grote wafels.
Meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten zoals deze mini ontbijttaartjes?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.