Yay brownies! En nog wel een iets gezondere versie. Zonder boter!

Met suiker? Ja, maar ik gebruikte wel kokosbloesemsuiker. Wat wel net iets beter is dan de klassieke witte suiker. ⠀

Het recept is van afkomstig van Broma Bakery maar dan lichtjes aangepast. Zij noemt haar brownies de 37kcal brownies, maar gezien ik wat aanpassingen deed klopt dit bij mij misschien niet helemaal meer. Maar… ik tel eigenlijk nooit kcal en probeer vooral om pure ingrediënten te gebruiken met een gezonde toets. ⠀

gezondere chocolade brownie

Wat heb je nodig voor deze gezonde brownies?

  • vierkante bakvorm van 20x20cm
  • 3/4 cup natuuryoghurt
  • 1/4 cup magere melk of amandelmelk 
  • 1/2 cup raw cacao poeder
  • 1/2 cup havermout 
  • 1/2 cup kokosbloesemsuiker (of vervang door honing, agave…)
  • 1 ei
  • 1 koffielepel wijnsteenbakpoeder 
  • Snuifje zout

Ohja, het recept is in cups uitgedrukt doordat het een Amerikaans recept is. Misschien voor sommigen wat lastig, maar ik vind het super handig om mee te werken. Gedaan met afwegen, gewoon 1 keer een cup setje aanschaffen en je kan aan de slag. Ik kocht mijn cups bij Dille & Kamille. Maar je vind ze ook overal online. 

Bereiding van de brownies

Eenvoudig! Doe alle ingrediënten in de blender en blend ongeveer 1 minuut. 

Leg bakpapier in je bakvorm en giet het mengsel erin. 

Bak een 12-15 tal minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. 

Bak liever wat minder lang dan te lang, zodat deze nog smeuïg is vanbinnen! Prik even met een mes in het deeg, er mag gerust nog wat deeg aan kleven. 

Geniet er van!

Share: