Hello Fresh ervaring vs. Foodbag – Review

20.4K

De laatste tijd ben ik erg into maaltijdboxen. Na enkele keren Hello Fresh te gebruiken wou ik eens een andere box uittesten. Ik ging voor Foodbag, omdat ik daar kan kiezen voor een SANA (Sandra Bekkari) gerecht en omdat de box ook Belgisch is.

Omdat ik zoals altijd eerlijk ben en graag mijn ervaring wil delen, wil ik hier ook een eerlijke review over schrijven. Psst, voor een korting, scroll verder naar onder.

Zoals ik al zei, ik ben een Hello Fresh gebruiker. Ik kan al beginnen met te zeggen dat ik hier eigenlijk heel tevreden over ben. Prijs kwaliteit dik in orde, vaak aangenaam verrast over een recept, zo goed als altijd zijn de boxen volledig in orde.

Foodbag. Mijn eerste indrukken

Ik had al veel over Foodbag gehoord, vooral op Facebook in de Sandra Bekkari groep, maar ik was eerlijk gezegd nog nooit in detail gaan kijken. Via de groep kwam ik op een kortingscode voor een eerste box en ik dacht: dit is de ideale moment om Foodbag even uit te proberen.

Ik schrok wel van de prijs eigenlijk, maar ik had een kortingscode, dus vond ik het met de korting wel zeker ok. Ik wou graag de box uittesten dus koos ik 3 verschillende type gerechten: SANA, Quick & Easy en een Veggie gerecht.

Het bestellen ging best vlot, goede keuze in gerechten. Niets op aan te merken. Nu alleen nog spannend afwachten.

De box

Op een zondagnamiddag kwam de box aan. Spannend! Ik had nogal hoge verwachtingen vanwege de prijs. Maar de teleurstelling was vrij groot op het eerste moment. Ik had 3 gerechten en dus 3 doosjes in mijn box, maar de ingrediƫnten zaten door elkaar. Bij Hello Fresh zit alles netjes per gerecht, maar hier dus niet. Na wat luisteren bij anderen is dit normaal wƩl per gerecht. Had ik dus even pech. Kan gebeuren.

Helaas merkten we nog op 3 ingrediƫnten uit 2 gerechten niet vers en zelfs 1 echt slecht was, dit hebben we moeten weg gooien.

Wel leuk was het gepersonaliseerd boekje, waar zelfs je naam op staat.

Het belangrijkste: de gerechten – Hello Fresh vs Foodbag

Ondanks de iets minder goede start, is het natuurlijk wel het belangrijkste of de gerechten ook echt lekker zijn.

Het veggie gerecht was super lekker Ć©n makkelijk en snel klaar. Dat is voor mij wel belangrijk. De falafel, die we niet zelf moesten maken maar die er voorverpakt bij zat, was wel droog. Gelukkig hadden we een sausje om dat goed te maken. Al bij al lekker en een gerecht dat ik wel nog een keertje zal maken.

Het SANA gerecht, waar ik persoonlijk het meest naar uit keek, is helaas het meeste tegen gevallen. Droog, geen saus voorzien, buiten wat water waarin de pasta werd gekookt. Jammer, want ik kook veel uit de boeken van Sandra Bekkari en ben meestal aangenaam verrast.

Het Quick en Easy gerecht was echt wel hƩƩl snel en eenvoudig. Dat was echt wel een voordeel. Persoonlijk viel het niet in mijn smaak, het was behoorlijk pikant, ondanks dat ik nog niet de helft van de kruiden had gebruikt, maar dat is dan persoonlijke smaak. Wel een plus voor de eenvoudigheid in het klaarmaken.

En dan mijn ervaring met Hello Fresh. De gerechten van Hello Fresh vallen eigenlijk altijd in de smaak, zowel bij mezelf als bij de wederhelft. Vaak verrassend, iets wat we zelf niet meteen uit onszelf zouden klaarmaken. Wel receptjes die we bijhouden en later nog eens maken.
Bovenstaande foto is daar Ć©Ć©n van. Enorm verrassend qua smaak, iets waar je wil van blijven eten.

De Quick & Easy recepten van Hello Fresh zijn wel net iets meer werk dan deze van Foodbag. Dus daar heeft Foodbag wel een streepje voor.

Maar algemeen gezien, voor de smaken kiezen zowel mijn vriend als mezelf voor de Hello Fresh gerechten.

Even op een rijtje – mijn persoonlijke ervaring

Ik kan nog heel wat schrijven, maar ik hou het liever kort. Dus even een paar zaken op een rijtje.

De prijs

 • Hello Fresh: 43 euro
 • Foodbag: 57 euro (+extra per persoon voor SANA gerechten)

Een stevig verschil tussen de 2 boxen. Voor mij is Foodbag het verschil in prijs niet waard.

De ingrediƫnten

 • Hello Fresh:
  • Vers, in alle boxen die ik al had (8) Ć©Ć©nmaal een slechte appel gehad
  • Ik mis de optie om volkoren pasta of rijst te kiezen. Dit zou echt een pluspunt zijn als ze dit aanbieden.
  • EĆ©nmaal een iets specialer ingrediĆ«nt dat uit eigen keuken moest komen dat we niet in huis hadden (champignonbouillon)
 • Foodbag:
  • Helaas pech met 3 minder verse ingrediĆ«nten uit 1 box, de rest zag er goed uit.
  • Positief is de gezondere ingrediĆ«nten zoals de volkoren pasta. Dit wel enkel bij SANA gerechten
  • Ook kleinere zaken zoals bouilonblokje was toegevoegd, dit is een pluspunt

Hoeveelheden

 • Ik hoor vaak dat je met zo’n box niet genoeg hebt gegeten, en dan vooral met de Sana box. Echter, met een grote eter hier thuis kan ik zeggen dat er meer dan genoeg is van elk gerecht. Zowel van Hello Fresh als van Foodbag is er zeker voldoende. Bij beide boxen kan ik vaak nog een kleine maaltijd eten als lunch de dag erna, met de restjes. Vaak zijn de porties vis of vlees wel niet erg groot, maar eigenlijk is dit voor ons perfect. De dag erna eet ik dan de restjes en neem ik er nog iets extra bij.

Service

 • Hier kan ik kort over zijn. Beide niets op aan te merken. Snelle en gepaste reactie, bij Hello Fresh via mail of Whatsapp. Bij Foodbag via mail. Beide top. Ik kreeg een vergoeding voor de 3 slechte ingrediĆ«nten van Foodbag, alsook van Hello Fresh voor de slechte appel uit mijn fruitbox.

Bestellen / Lidmaatschap

 • Hello Fresh: hier heb je een lidmaatschap, maar je kan ook Ć©Ć©nmalig bestellen. WĆ©l moet je dan zelf je account stopzetten. Als je dit vergeet, dan krijg je uiteraard een volgende box
 • Foodbag: je bestelt voor per week. Je bent niet automatisch gebonden aan een lidmaatschap.

Plastiek

 • Dit is een vraag die ik een aantal keer kreeg. Hoe zit het met het plastiek in deze boxen. Alles is uiteraard verpakt voor 1 recept. Dus ja, veel extra verpakkingen. Al heb ik de indruk dat ze het bij Hello Fresh net iets beter aanpakken. Ik krijg vaak papieren zakjes met rijst, pasta terwijl dit bij Foodbag in plastiek zit. Maar sowieso, beide boxen zijn op dat vlak natuurlijk niet te vergelijken dan zelf gaan winkelen en in grotere hoeveelheden kopen of zelf je potten vullen.

Conclusie Hello Fresh of Foodbag?

Het zal voor iedereen anders zijn. Maar wij kiezen hier toch voor Hello Fresh. En dit om volgende redenen:

De recepten zijn lekkerder, net dat ietsje extra. De prijs voor Foodbag is gewoon tƩ hoog, zeker voor wat je krijgt.
Wij wisselen Hello Fresh af met zelf boodschappen doen. Gewoon voor de afwisseling. Vaak wordt hier gekozen voor Hello Fresh wanneer het super druk is en dan kiezen we ook voor de Quick & Easy gerechten.

Benieuwd naar jouw ervaring met Hello Fresh, Foodbag of andere food boxen. Laat ze gerust hieronder achter.

Nog een cadeautje

Nog een cadeautje voor je als je graag Ć©Ć©n van deze maaltijdboxen uitprobeert.

Met de kortingscode HS-VS59NI0AD krijg je 45 euro korting op je eerste 3 boxen van HelloFresh. Bestellen kan je doen via deze link.

Wil je graag Foodbag uitproberen. Je kan een kortingscode terug vinden in de Facebook groep van Sandra Bekkari.

Disclaimer: niets is gesponsord of gratis gekregen. Alles werd netjes zelf betaald šŸ˜‰

Join the Conversation

 1. Wouter says:

  Ik ga foodbag toch uitprobere ,Ā“ idd hellofresh is goed, maar we moeten onze Belgische markt opwaarderen, alsik het lees heb je ook maar 1 keer getest…ok het moet goed zijn maarik wil meer betalen voor Belgisch.

  1. innersparkle Author says:

   Ik snap je reactie helemaal hoor. Ik heb food bag inderdaad 1 keer getest, maar vond het zo teleurstellend dat ik niet nog eens geld wou uitgeven eraan. Is ook vrij duur en dan zou ik echt wel heel tevreden moeten zijn om het nog te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle Ā© Copyright 2022. All rights reserved.
Close