Pure nostalgie is dit. Wij maakten dit vroeger heel vaak, maar dan met Rice Krispies of met Frosties van Kelloggs
Deze versie is toch wel wat gezonder, met pure ingrediënten, want de gepofte spelt is gewoon gepofte spelt, zonder meer. De Rice Krispies bevatten eigenlijk onnodige extra’s zoals suiker en zout.
Ik voegde in dit recept wel 1 eetlepel ahornsiroop toe als natuurlijke suiker, omdat mijn chocolade 80% puur is, is die toch wel bitter. Maar je kan dit perfect weglaten of een andere soort chocolade gebruiken als 80% te bitter is.
Ingrediënten voor deze spelt-chocolade rotsjes
- 40 grap gepoft spelt
- 130 gram pure chocolade
- 1 eetlepel ahornsiroop
Bereiding
Smelt de chocolade in een pot op een laag vuurtje. Voeg er de ahornsiroop bij en meng goed door elkaar.
Voeg nu de gepofte spelt toe en zorg ervoor dat alles onder de chocolade zit.
Meng hoopjes op een bakpapier of gebruik kleine papieren cake vormpjes. Laat opstijven in de koelkast.
In de koelkast kan je ze gerust een weekje bewaren.