Het seizoen van de appels is aangebroken. Ik heb heel wat appeltjes in de tuin, dus verwerk ik ze in verschillende recepten. Gebruik voor dit recept lekker zoete appels.
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Appelpannenkoeken
Pannenkoeken met stukjes appel
Ingrediënten
- 500 ml amandelmelk of gewone melk of ander alternatief
- 200 gram havermout
- 3 appels
- 4 eieren
- 3 el ahornsiroop optioneel
- Snuifje zout
Instructies
- Doe alles behalve de appels in de blender voor ongeveer 1 minuutje. Je beslag is nu klaar.
- Schil de appels en snijd in dunne plakjes.
- Verwarm je pan met een beetje olijfolie of kokosolie.
- Zorg ervoor dat je pan goed warm is en giet een beetje beslag in de pan. Leg hier enkele schijfjes appel op en giet terug wat beslag erbovenop.
- Als de bovenkant niet meer lopend is, draai de pannenkoek om met een platte spatel en laat nog even verder bakken.
Notities
De appels maken de pannenkoeken op zich al wat zoeter. Je kan er daarom voor kiezen om de ahornsiroop niet toe te voegen. Hou je van zoet, laat het dan zeker niet weg 🙂
Meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten zoals deze appelpannenkoeken?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.