Appelpannenkoeken – recept

362

Het seizoen van de appels is aangebroken. Ik heb heel wat appeltjes in de tuin, dus verwerk ik ze in verschillende recepten. Gebruik voor dit recept lekker zoete appels.

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Appelpannenkoeken

Pannenkoeken met stukjes appel
Bereidingstijd 10 mins
Kooktijd 30 mins

Ingrediënten

  • 500 ml amandelmelk of gewone melk of ander alternatief
  • 200 gram havermout
  • 3 appels
  • 4 eieren
  • 3 el ahornsiroop optioneel
  • Snuifje zout

Instructies

  • Doe alles behalve de appels in de blender voor ongeveer 1 minuutje. Je beslag is nu klaar.
  • Schil de appels en snijd in dunne plakjes.
  • Verwarm je pan met een beetje olijfolie of kokosolie.
  • Zorg ervoor dat je pan goed warm is en giet een beetje beslag in de pan. Leg hier enkele schijfjes appel op en giet terug wat beslag erbovenop.
  • Als de bovenkant niet meer lopend is, draai de pannenkoek om met een platte spatel en laat nog even verder bakken.

Notities

De appels maken de pannenkoeken op zich al wat zoeter. Je kan er daarom voor kiezen om de ahornsiroop niet toe te voegen. Hou je van zoet, laat het dan zeker niet weg 🙂
Gerecht: Ontbijt, Tussendoortjes
Cuisine: Belgische keuken
Zoekwoord: Ontbijt, Pannenkoeken

Meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten zoals deze appelpannenkoeken?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close