Het effect van wandelen

684

Wandelen is een van de gemakkelijkste manieren om gezond en fit te blijven. Het kost niet veel, het vereist geen speciale apparatuur of training, en je kan het overal doen. Slechts 30 minuten per dag wandelen kan uw gezondheid op verschillende manieren verbeteren:

1. Je benen worden sterker

Wandelen is een geweldige manier om jouw benen te versterken en je hartslag omhoog te krijgen.

Wandelen is een low-impact oefening, wat betekent dat het gemakkelijker is voor de gewrichten dan andere oefeningen zoals joggen of hardlopen.

Als je voor het eerst aan lichaamsbeweging doet, kan wandelen een goede manier zijn om te beginnen, omdat er geen uitrusting voor nodig is en jouw lichaam aanvankelijk niet te zwaar wordt belast.

2. Je bloedsuikerspiegel zal dalen

Wandelen is een geweldige manier om je hartgezondheid te verbeteren. Het kan helpen de bloeddruk, het cholesterol- en triglyceridengehalte te verlagen – allemaal risicofactoren voor hartaandoeningen. Het is ook aangetoond dat het het risico op het ontwikkelen van diabetes vermindert door het verbeteren van de insulinegevoeligheid en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

3. Je maakt endorfine vrij.

Endorfine is een natuurlijke pijnstiller die ons lichaam aanmaakt als we sporten. Endorfine geeft je een goed gevoel, wat je kan helpen om te gaan met pijn en stress.

Endorfinen zijn natuurlijke stoffen die in het lichaam worden aangemaakt en vrijkomen bij zware lichamelijke activiteit, zoals hardlopen of sporten. Ze hechten zich aan opio├»de receptoren in je hersenen en ruggenmerg, daarom worden ze “endogene morfine” genoemd (exogene morfine verwijst naar drugs zoals hero├»ne). Endorfinen werken als opiaten, waarbij dopamine in je systeem vrijkomt om je een uitbarsting van genot te geven. Als je regelmatig genoeg beweegt, wordt je lichaam effici├źnter in het produceren van deze natuurlijke opio├»den – en dat betekent nog meer geluk!

4. Je benen zullen er slanker uitzien.

Maar wandelen is ook een goede manier om calorie├źn te verbranden. Volgens de CDC kun je 100 calorie├źn verbranden door 30 minuten in een gematigd tempo te wandelen. Als je al bent afgevallen, dan zullen je benen er na 4 weken regelmatig wandelen slanker en strakker uitzien.

5. Je versterkt je botten en gewrichten.

Je versterkt je botten en gewrichten.

Wandelen is een uitstekende manier om de spieren en botten op te bouwen die je nodig hebt voor het dagelijks leven. Het helpt osteoporose voorkomen, een ziekte waardoor botten zwak worden en gemakkelijk breken. Als je een hoog risico loopt op osteoporose vanwege uw leeftijd, gezondheidstoestand of familiegeschiedenis, raadpleeg dan jouw arts voordat je met een trainingsprogramma begint.

Als je minstens 3 keer per week wandelt, begin je de voordelen al na 4 weken te voelen!

Wandelen is een van de gemakkelijkste manieren om in vorm te komen en af te vallen. Je verbrandt er niet alleen calorie├źn mee, maar het kan ook je humeur verbeteren en je immuunsysteem stimuleren. Er zitten zoveel voordelen aan wandelen dat je je misschien afvraagt waarom je het nog niet doet!

Dus…

Het is waar dat wandelen een van de meest effectieve en gemakkelijke vormen van lichaamsbeweging is. Er is geen speciale apparatuur voor nodig, je kunt het overal en altijd doen en het heeft geen negatieve bijwerkingen. Je hoeft alleen maar jouw schoenen aan te trekken en de straat op te gaan! Als dit klinkt als iets dat jouw leven kan verbeteren, begin dan met bovenstaande tips om regelmatig te gaan wandelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle ┬ę Copyright 2022. All rights reserved.
Close