Eerste kennismaking met yoga

2.3K

We leven in een opgejaagde wereld. Vaak een drukke en stressvolle job, te combineren met een gezinsleven, een sociaal leven, sport, en liefst ook nog wat tijd voor jezelf.

Ik heb wel vaker het gevoel dat ik geleefd word. Dat het leven aan me voorbij gaat. Ik vond het dus wel tijd voor wat bewustwording, wat ontstressen en tot jezelf komen.

Via Facebook kwam ik terecht op een workshop “Relax & renew yoga”. Het programma bestond uit ademhalingsoefeningen, relax & renew yoga, zelfmassage met essentiële oliën, slaapyoga en relaxatie. Dit werd gegeven door Claudia Vanavermaet, die ik al een tijdje volgde via Facebook. Gezien de workshop mij op het lijf geschreven leek, en exact leek wat ik nodig had, schreef ik me in.

Toch met een bang hartje ging ik er heen, want ik dacht altijd: “yoga, dat is niets voor mij, dat kan ik nooit, ik ben niet lenig”. Maar, soms moet je je grenzen verleggen.

In een mooie, gezellig loft werden we ontvangen door Claudia. Alles lag netjes klaar: matjes, kussens, een dekentje,… Het was meteen een ontspannen sfeer bij het binnenkomen.

Na een korte kennismaken en wat uitleg gingen we van start en ik voelde me al snel op mijn gemak. Er was geen enkele voorkennis nodig. Alles verliep rustig, op de tonen van relaxerende muziek. We deden enkele yoga oefeningen, relaxatie oefeningen,… Het leek allemaal vanzelf te gaan.

De workshop duurde zo’n 3 uurtjes. Best wel veel dacht ik voor de start, maar toen we aan het einde kwamen dacht ik: “Oh, is het nu al gedaan? Ik wil meer!” 😉 We namen ook even een korte pauze met een lekkere thee en enkele gezonde tussendoortjes. Na afloop kocht ik nog het tweede boek van Claudia, zodat ik thuis verder aan de slag kan met yoga en heerlijke gezonde receptjes.

Mijn eerste kennismaking met yoga was dus een groot succes. Ik voelde me als herboren, was helemaal relax en kon gedurende 3u aan niets anders denken, mijn gedachten werden even stil gelegd. Ik voelde direct dat ik meer wou en niet veel later schreef ik me in voor een wekelijkse yoga cursus.

Ik kan het iedereen aanbevelen. Overdreven lenigheid is zeker niet nodig en echt iedereen kan yoga doen. Ik ben ook blij dat ik mijn eerste kennismaking met yoga bij Claudia heb gevolgd. Dankzij deze workshop ben ik verder gegaan in yoga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close