Een last minute gerecht in elkaar toveren? Dan is dat hier thuis vaak met pasta, zo veelzijdig!
Ik koos voor dit receptje eens voor iets anders dan een klassieke penne of spaghetti: Mezze maniche van Garofalobe.
Naast de pasta gebruikte ik ingrediënten die ik zo goed als altijd in huis heb, want als het eens snel en onverwacht moet gaan, heb je altijd iets lekkers in huis.
Mijn tips om altijd de ingrediënten voor deze pasta in huis te hebben
- Hamblokjes – voorgesneden gekocht in de supermarkt – die bewaren even in de koelkast maar kan je ook in de diepvries bewaren, dat heb ik standaard in huis.
- Erwtjes – heel makkelijk in de diepvries, kan je ook de portie uithalen die je nodig hebt
- Room & parmezaan zitten zo goed als altijd in m’n koelkast. Parmezaan is één van m’n favoriete kazen voor op pasta’s.
Vond je het lekker?
Snelle pasta met ham en erwtjes
Ingrediënten
- 400 gram pasta
- 450 gram erwtjes diepvries
- 250 gram hamblokjes
- 25 cl volle room
- 50 gram parmezaan
- 1 ui
- Handvol peterselie
- Olijfolie
- Peper
Instructies
- Kook de pasta volgens de verpakking in gezouten water. Voeg de laatste 4 minuten de erwtjes toe.
- Versnipper de ui en stoof aan in een beetje olijfolie. Voeg de room toe en laat enkele minuten inkoken.
- Hak de peterselie fijn.
- Verlaag het vuur en voeg de hamblokjes, parmezaan en een deel van de peterselie toe. Kruid met peper en meng alles goed door elkaar.
- Giet het water af van de pasta en erwtjes en voeg toe aan de pan met room.
- Meng alles goed onder elkaar en serveer met wat extra parmezaan en peterselie als afwerking.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze no-bake cheesecake?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.
Meer inspiratie en snelle recepten zoals deze pasta?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.
lekker en makkelijk te maken