fbpx

Cakesicles – Cake op een stokje – recept

2.8K

Valentijn all over met deze pinky cakesicles in hartjesvorm.
Red velvet cake op een stokje, omhuld met roze candy melts en versierd met suiker hartjes.

Ja, het is best een suiker bommetje, maar o zo lekker en leuk om eens all the way te gaan met dit leuke Valentijn receptje.

Wat heb je nodig om deze Valentijn cakesicles te maken?

Het recept voor 6 cakesicles

Deze hoeveelheden zijn min of meer goed om 6 lolly’s te vullen. Indien nodig kan je altijd wat candy melts bij smelten, deze mag je zonder problemen telkens opnieuw opwarmen.

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Love Cakesicles

Cake op een stokje – ik gebruik bij deze love cakesicles rode red velvet cake in een hartjesvorm, omhuld met roze candy melts. Valentijn vibes all over.
porties 6 stuks

Ingrediënten

  • 160 gram red velvet cake reeds klaargemaakt
  • 65 gram roomkaas
  • 150 gram lichtroze candy melts
  • 20 gram framboos deco melts
  • enkele suikerhartjes
  • klein beetje zonnebloemolie

Instructies

  • Start met het bereiden van de red velvet cake mix. Volg hiervoor de instructies op de verpakking.
    red velvet cake
  • Verkruimel de red velvet cake en meng goed met de roomkaas zodat je een mooie pasta krijgt.
    red velvet met roomkaas
  • Smelt de lichtroze candy melts. Dit is geen chocolade, je mag dit dus gerust in de microgolf doen of rechtstreeks in een pannetje. Doe er een heel klein scheutje zonnebloemolie bij om het geheel wat vloeibaarder te maken. Op deze manier kan je ze makkelijker in de vormpjes doen.
    candymelts
  • Doe een laagje gesmolten candy melts in de vormpjes. Zorg ervoor dat de randen tot boven goed gevuld zijn (zie de foto hieronder bij punt 6). Steek de houten stokjes in de opening, schuif ze maar 1 cm naar binnen, zodat je straks de cake goed kan vullen.
  • Plaats de vorm een 15-tal minuutjes in de koelkast.
  • Vul nadien de hartjes met het red velvet-roomkaas mengsel. Zorg ervoor dat je ook cake aanbrengt onder het stokje. Druk voorzichtig aan en als het hele hartje gevuld is, duw dan het stokje door tot op zijn plaats (zie hieronder).
    silikomart cakesicles red velvet
  • Smelt de candy melts nog even zodat het goed vloeibaar is en breng dan een laatste laagje aan op de red velvet cake.
  • Plaats opnieuw een 15-tal minuutjes in de koelkast zodat ze zeker goed hard zijn.
  • Haal daarna de cakesicles voorzichtig uit de vorm. Duw met je vingers over het volledige oppervlakte van het hartje zodat het naar boven komt. De vorm kan je wat naar beneden duwen. Schuif daarna voorzichtig naar boven zodat het stokje los komt.
  • Smelt nu nog wat framboos deco melts om de cakesicles te versieren en doe er de suikerhartjes bovenop.
    cakesicles red velvet met hartjes
Gerecht: Dessert, Zoetigheden
Cuisine: Belgische keuken

Genieten maar!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie, snelle & eenvoudige recepten, kookvideo’s en dagdagelijkse kook- en bak tips.
Volg mij op Instagram

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close