Cakesicles – Cake op een stokje – recept

833

Valentijn all over met deze pinky cakesicles in hartjesvorm.
Red velvet cake op een stokje, omhuld met roze candy melts en versierd met suiker hartjes.

Ja, het is best een suiker bommetje, maar o zo lekker en leuk om eens all the way te gaan met dit leuke Valentijn receptje.

Wat heb je nodig om deze Valentijn cakesicles te maken?

Hoeveelheden voor 6 cakesicles

  • 160 gram red velvet cake (reeds klaargemaakt)
  • 65 gram roomkaas
  • 150 gram lichtroze candy melts
  • +/- 20 gram framboos deco melts
  • enkele suikerhartjes
  • klein beetje zonnebloemolie

Deze hoeveelheden zijn min of meer goed om 6 lolly’s te vullen. Indien nodig kan je altijd wat candy melts bij smelten, deze mag je zonder problemen telkens opnieuw opwarmen.

Bereiding voor deze cakesicles

Start met het bereiden van de red velvet cake mix. Volg hiervoor de instructies op de verpakking.

Verkruimel de red velvet cake en meng goed met de roomkaas zodat je een mooie pasta krijgt. Zie de foto hieronder.

Smelt de lichtroze candy melts. Dit is geen chocolade, je mag dit dus gerust in de microgolf doen of rechtstreeks in een pannetje. Doe er een heel klein scheutje zonnebloemolie bij om het geheel wat vloeibaarder te maken. Op deze manier kan je ze makkelijker in de vormpjes doen.

Doe een laagje gesmolten candy melts in de vormpjes. Zorg ervoor dat de randen tot boven goed gevuld zijn, zie ook in de foto’s hieronder. Steek de houten stokjes in de opening, schuif ze maar 1 cm naar binnen, zodat je straks de cake goed kan vullen.

Plaats de vorm een 15-tal minuutjes in de koelkast.

Vul nadien de hartjes met het red velvet-roomkaas mengsel. Zorg ervoor dat je ook cake aanbrengt onder het stokje. Druk voorzichtig aan en als het hele hartje gevuld is, duw dan het stokje door tot op zijn plaats (zie hieronder).

Smelt de candy melts nog even zodat het goed vloeibaar is en breng dan een laatste laagje aan op de red velvet cake.

Plaats opnieuw een 15-tal minuutjes in de koelkast zodat ze zeker goed hard zijn.

Haal daarna de cakesicles voorzichtig uit de vorm. Duw met je vingers over het volledige oppervlakte van het hartje zodat het naar boven komt. De vorm kan je wat naar beneden duwen. Schuif daarna voorzichtig naar boven zodat het stokje los komt.

Smelt nu nog wat framboos deco melts om de cakesicles te versieren en doe er de suikerhartjes bovenop.

Genieten maar!


Maak je deze cakesicles ook eens? Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close