Frangipane-rabarbertaart, wat een heerlijke combinatie 😋

Ik zag dit recept voor rabarbertaart van @kook.room voorbij komen en ging zelf aan de slag met een variant van het recept.

Het originele recept bevat een eigen gemaakte bodem. Maar ik graag voor snel eenvoudig ga, koos ik voor een bodem van bladerdeeg.
Ook maakte ik een suikervrije versie van deze rabarbertaart door gebruik te maken van de 1:1 suikervervanger Pure Via patisserie

Wat heb je nodig voor deze rabarber frangipane taart?

* 1 vel bladerdeeg
* 150 g amandelmeel
* 150 g roomboter
* 150 g Pure Via Patisserie (je kan ook gewone suiker of Zusto gebruiken)
* 1 citroen (rasp)
* 3 eitjes
* 5 stengels rabarber
* Handje amandelschaafsel
* Snufje zout

recept voor rabarber taart met bladerdeegbodem

Hoe maak je deze rabarbertaart?

Ik gebruikte een springvorm van 21cm. Leg hierin het bladerdeeg, inclusief bijhorend bakpapier, zo kan je de vorm makkelijk los maken.
Prik met een vork enkele gaatjes in het bladerdeeg.
Meng het amandelmeel, de boter, suiker, citroenrasp, eitjes en zout door elkaar. Je kan dit in een gewone kom doen, geen keukenmachine voor nodig. Giet dit uit over de bladerdeeg.
Was de rabarber, snij in stukjes en schik over het mengsel. Werk af met wat amandelschaafsel.

Bak in de oven voor ongeveer 50 minuten op 180 graden. Gezien ik een springvorm gebruikte van 21cm is mijn taart redelijk hoog en was de baktijd langer dan in het recept van Romy. Afhankelijk van het formaat van de bakvorm zal je minder of langer moeten bakken.
Je kan even met een mespunt in de taart prikken om te kijken of de taart gaar is.

Smakelijk!



Maak je deze rabarbertaart ook eens? Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Share: