Gezonde bounty’s – recept

16.6K

 

Eén van mijn favoriete snoep van vroeger is een bounty. Echter, als ik dat tegenwoordig eet, vind ik het toch niet zo lekker meer. Het is echt een suikerbom. Dus besloot ik een gezonde variant te maken. Ik zocht heel wat recepten op en kwam uiteindelijk tot het volgende recept voor gezonde bounty’s, die net zoals de originele lekker smeuïg zijn vanbinnen.

Omdat heel wat recepten veel kokosolie bevatten, koos ik ervoor om ook een deel kokosroom te gebruiken. Op die manier is de hoeveelheid kokosolie niet zo groot en dus toch wel net iets gezonder.
Zo kan je er eentje extra van eten 😉

Ingrediënten voor ongeveer 12 bounty’s

  • 200 grap kokosrasp
  • 1 blik kokosmelk (hiervan heb je enkel de ‘room’ nodig) *
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2,5 gram vanille poeder of 1 vanillestokje
  • 200 gram pure chocolade

* Zet je blik kokosmelk zeker 1 nacht in de koelkast. Op deze manier zal de kokosroom naar boven komen en het kokoswater komt onderaan je blik. Maak je blik voorzichtig open en schep daarna enkel het dikke gedeelte uit je blik.

gezonde bounty ingrediënten

Ik gebruikte hier een brikje kokosmelk van Go-Tan van 250ml, maar ondervond dat dit niet genoeg was en heb dus nog een deel uit het 2de brik gehaald. Best is een blik van 400ml te gebruiken, die vind je in de supermarkt.

Bereidingswijze

Voeg alle ingrediënten, behalve de chocolade, samen en mix door elkaar met de keukenrobot. Maak repen of bolletjes, zoals je dit zelf wenst, en leg deze op een schaal met bakpapier.

gezonde bounty's

Plaats ze minstens een half uur in de diepvries.

Smelt de chocolade op een laag vuurtje en haal de repen of bolletjes voorzichtig door de chocolade. Leg ze op een schaaltje met bakpapier en plaats ze in de koelkast.

recept gezonde bounty's

Smakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close