Kokosrotsjes met frambozen en chocolade – recept

Elk jaar ga ik naar de grote avondmarkt in Middelkerke. En iedere keer opnieuw koop ik daar kokosrotsjes. Niet de klassieke, maar wel speciale smaken met speculoos, tiramisu, caramel, chocolade, …

Ik dacht, waarom maak ik ze niet eens zelf, dan maak ik ze ook met minder suiker. En, omdat roze toch wel één van mijn favoriete kleurtjes is, waarom maak ik ze dan niet eens met framboos! Ze geven een extra frisse smaak aan het koekje én bovendien zien ze er veel leuker uit.

Hier zijn ze dan, de frisse kokosrotsjes met framboos én chocolade als afwerking.

kokosrotsjes met frambozen

Ingrediënten voor 12 kokosrotjes:

  • 250 gram kokosrasp
  • 3 eiwitten
  • 100 gram frambozen
  • 100 gram kokosbloesemsuiker (of bloemsuiker)
  • Snuifje zout
  • 40 gram pure chocoladedruppels (optioneel als afwerking)

Hoe maak je de kokosrotjes klaar?

  • Meng de kokosrasp, de eiwitten, suiker en een snuifje zout tot een mooi geheel. Gebruik hiervoor een keukenrobot of meng goed met de hand.
  • Plet de frambozen met een vork en voeg ze toe aan het mengsel.
  • Maak hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kan dit doen door ofwel een ijsschep te gebruiken, of met behulp van 2 lepels.
  • Bak een 20-tal minuten op 160 graden.
  • Laat wat afkoelen en smelt intussen de chocolade. Je hebt maar een kleine hoeveelheid chocolade nodig.
  • Maak versiering bovenop de kokosrotsjes met de chocolade en laat afkoelen.

 

De kokosrotsjes zijn enkele dagen te bewaren.

Laat het smaken!

Recept gemaakt in opdracht voor De Notenshop

DrDetoxBox
Share: