Een ideaal ontbijtje – of als tussendoortje.
Heel makkelijk en snel om te maken en ook handig om mee te nemen naar het werk. Lees daarvoor mijn tip onderaan het recept.
Tip! Glaasjes cheesecake
💡 Ik doe deze cheesecake in oude confituurpotjes, zo kan je makkelijk het glaasje mee nemen door het dekseltje erop te draaien.
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Lichte cheesecake in een glaasje, met fruit en speculoos
Deze lichte cheesecake is ideaal als ontbijt, maar kan ook perfect als tussendoortje.
Ingrediënten
- 40 gram Speculoos Volkoren
- 100 gram Roomkaas
- 250 gram Skyr
- 2 tl Ahornsiroop
- 1 tl Vanille essence
- Framboos, brambessen, granaatappel (of ander fruit naar keuze)
Instructies
- Verkruimel de speculoos koekjes. Ik doe deze in een diepvrieszakje en ga er dan met de deegrol over. Ik heb het ook graag als er nog wat grote stukjes in zitten.
- Meng de skyr, roomkaas, ahornsiroop en vanille essence met een klopper
- Doe in elk van de glaasjes een laagje verkruimelde speculoos
- Doe daarover het skyr & roomkaasmengsel
- Werk af met vers fruit
Dit recept kwam tot stand via een samenwerking met Aldi.
Maak je deze lichte cheesecake ook eens?
Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.