fbpx

Aperitiefhapje met Boursin en eitjes – recept

6.1K

Deze hapjes heb je nog nooit gegeten! Of de kans is toch zéér klein. Het receptje van deze Boursin balletjes is van mijn bomma en ik maakte ze als kind ook vaak met m’n mama.

Ik zocht me al suf op internet om te kijken of ik het elders vond, maar nee. 

Dus, hoog tijd om dit unieke receptje eens met jullie te delen, want dit is een ideaal hapje voor de feestdagen. 

Ingrediënten voor dit Boursin aperitiefhapje

  • Boursin kruidenkaas – 1 pakje
  • 2 à 3 eitjes – ongeveer hetzelfde gewicht als de hoeveelheid Boursin
  • 1 eetlepel bloem + bloem om te paneren
  • Paneermeel
  • Eiwit (om te paneren)
  • Peper

Daarnaast heb je ook een frietketel nodig of een diepe pan met arachideolie.

That’s it, veel heb je niet nodig. Super eenvoudig en bovendien nog eens budgetvriendelijk.

recept aperitiefhapje met boursin en ei

Hoe maak je deze boursin balletjes?

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Boursin balletjes met ei

Aperitiefhapje met Boursin en eitjes, heerlijk van smaak, makkelijk om te maken en een budgetvriendelijk hapje

Ingrediënten

  • Boursin kruidenkaas – 1 pakje
  • 2 à 3 eitjes – ongeveer hetzelfde gewicht als de hoeveelheid Boursin
  • 1 eetlepel bloem + bloem om te paneren
  • Paneermeel
  • Eiwit om te paneren
  • Peper

Instructies

  • Kook de eitjes hard en laat afkoelen.
  • Eenmaal afgekoeld kan je de eierschaal verwijderen en voeg je de eitjes samen met de Boursin in een een kom.
  • Plet alles met een vork en meng goed.
  • Voeg hierbij 1 eetlepel bloem en meng nog eens goed.
  • Maak balletjes van het mengsel en plaats een 15-tal minuutjes in de diepvries.
  • Terwijl je balletjes in de diepvries zitten neem je 3 aparte schalen: één met paneermeel, één met bloem en één met losgeklopt eiwit. Bij het losgeklopt eiwit voeg je wat zwarte peper toe.
  • Als de balletjes een beetje zijn opgesteven rol je ze door de bloem, daarna door het eiwit en door het paneermeel. Zorg ervoor dat er overal paneermeel aanwezig is. Plaats op een bord en plaats opnieuw een 15-tal minuutjes in de diepvries.
  • Daarna kan je de balletjes frituren in de frietketel of op het vuur in een pan met olie. De balletjes zijn klaar als ze een mooi kleurtje hebben. Ze hoeven echt niet lang te bakken.

Notities

TIp! Frituur niet teveel balletjes ineens, zodat ze niet open springen.
Je kan de balletjes ook langer in de diepvries bewaren en pas frituren als je ze wenst te gebruiken. Uiteraard is de frituurtijd dan wat langer.
Gerecht: Hapjes
Cuisine: Belgische keuken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie, snelle & eenvoudige recepten, kookvideo’s en dagdagelijkse kook- en bak tips.
Volg mij op Instagram

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close