Vispannetje met groentensaus – Recept

Dit recept is voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 3/4e bloemkool of een kleine bloemkool
  • 2 wortelen
  • 1 venkel 
  • 200 gram kabeljauwhaasje
  • 200 gram zeevruchten mix uit de diepvries, ontdooid
  • Klein handje gemalen Cheddar kaas
  • 100ml melk
  • Wat stoomvocht van de bloemkool
  • Peper & zout
  • Herbes de la mer

Voor de zeevruchten gebruik ik de mix uit de diepvries van Albert Hein ‘Rijke zeevruchten mix’.

vispannetje met groentesaus

Bereiding

  • Snij de bloemkool in kleine roosjes en stoom de bloemkool gaar.
  • Schil de wortelen en snij in halve maantjes.
  • Snij de venkel in kleine blokjes. 
  • Doe wat olijfolie in een pan en stoof de blokjes venkel en wortel aan tot ze beetgaar zijn. 
  • Doe de bloemkool in de blender samen met de melk en wat van het stoomvocht. Voeg peper en zout toe. Mix tot een gladde saus. Is de saus te dik, voeg dan nog wat vocht toe, dit kan stoomvocht zijn of nog wat extra melk. 
  • Indien gewenst kan je na het mixen 2 eetlepels Herbes de la Mer van Mill & Mortar toevoegen. Dit is een mix van verschillende soorten zeewier. Hier ruik je echt de zee!
  • Neem een schotel en doe een laagje saus in de schotel. Schep daarna een laagje groenten op de saus, leg de vis erop en doe er de rest van de groenten over. 
  • Leg hierop de zeevruchten mix en voeg opnieuw wat saus toe. 
  • Strooi er wat cheddar kaas over en plaats 20 minuutjes in de oven op 180 graden.

TIP: Heb je nog een restje saus over, dan kan je dit gerust invriezen. Je kan dit bijvoorbeeld later gebruiken om een aperitiefhapje te maken op basis van dit vispannetje. 


Maak je het vispannetje ook eens? Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Share: