Dé chocomousse waar iedereen het recept van vraagt.
Eerlijk, dit is echt de lekkerste chocomousse. Ik ben een chocoladeliefhebber eerste klas. Chocomousse is één van m’n favoriete desserts.
Dit recept komt van de mama van m’n vriend en het is echt dé lekkerste chocomousse, zonder overdrijven. Sinds hele lange tijd was chocomousse mijn nummer 1 dessert die ik vroeg op restaurant. Maar sinds vriendlief af en toe deze chocomousse voor mij maakt, vind ik de chocomousse die ik elders eet nooit meer zo lekker als deze.
We maakten de chocomousse al voor vrienden, familie, collega’s en telkens wordt het recept gevraagd. Dus nee, niet alleen liefde van mezelf voor dit receptje 😉
Deze versie is maar met 2 ingrediënten, meer heb je niet nodig. Lekker luchtig en helemaal niet zwaar op de maag.
Zoek je een chocomousse die altijd lukt? I’ve got you!
Deze chocomousse is zonder suiker en zonder room.
Chocolademousse zonder room is een heerlijke en luchtige optie voor wie die op zoek is naar een lichtere variant van de traditionele chocolademousse. In plaats van room, maakt deze variant gebruik van ingeklopte eiwitten om de mousse een stevige en luchtige textuur te geven. De basis van de chocolademousse bestaat uit pure chocolade, wat zorgt voor een rijke en volle chocoladesmaak. Veel mensen vinden chocolademousse zonder room zelfs lekkerder dan de traditionele variant omdat deze minder zwaar is en beter in balans is met chocolade smaak.
Vond je het lekker?
Luchtige chocomousse
Benodigdheden
- Keukenrobot of mixer (klik op de link voor het model dat ik gebruik)
Ingrediënten
- 200 gram donkere chocolade
- 6 eieren waarvan je 6 eiwitten en 4 eierdooiers gebruikt
Instructies
- Breek de chocolade in stukjes en smelt op een laag vuurtje
- Scheidt ondertussen het eiwit van het eigeel. Je hebt 6 eieren nodig. Hiervan gebruik je 6 eiwitten en 4 eigelen. Twee eigelen heb je niet nodig. Door minder eigeel te gebruiken is dit recept minder zwaar en heb je een mooie luchtige chocomousse.
- Doe het eiwit in de keukenrobot en klop stijf – je kan ook een mixer gebruiken, zorg ervoor dat het eiwit goed stijf geklopt is
- Vergeet de chocolade niet van het vuur te halen.
- Wanneer de chocolade gesmolten is, laat even afkoelen. Je kan dit proces versnellen door de kookpot even in koud water te dompelen. Let op dat er geen water bij de chocolade komt.
- Meng de 4 eierdooiers onder de chocolade
- Doe een grote schep van het opgeklopte eiwit bij het chocolade mengsel en roer dit goed onder elkaar.
- Nu ga je andersom werken, voeg het chocolade mengsel bij het opgeklopte eiwit en spatel dit voorzichtig onder elkaar.
- Doe in glaasjes en zet in de koelkast
Notities
Maak je deze luchtige chocomousse ook eens?
Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.
nog 1 verbeterpuntje: het aantal eieren in de recepttekst verandert niet mee met het aantal porties wat je kunt instellen…