Chocomousse zonder eitjes? Ja het kan! En dat met het aquafaba.
Aquafaba is het vocht uit een blik kikkererwten die je kan opkloppen net als eiwit.
Wat heb je nodig voor een chocomousse zonder ei?
Je leest het volledige recept hieronder.
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Vegan chocomousse
Chocomousse zonder ei, met gebruik van aquafaba
Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 Groot blik kikkererwten enkel het vocht heb je nodig
- 150 gram Pure chocolade
- 100 gram Zusto (of suiker)
Instructies
- Klop het vocht op met een keukenrobot gedurende een 10 à 15 minuten. Je hebt best wel even geduld nodig dus. Met de hand opkloppen zou ik niet aanraden
- Smelt intussen 150 gram chocolade.
- Voeg de zusto of bloemsuiker toe aan het opgeklopte kikkererwtenvocht en mix nog een minuutje extra.
- Spatel daarna de chocolade onder het mengsel. Doe dit voorzichtig maar zorg wel dat alles goed gemengd is.
- Laat opstijven in de koelkast voor minimum 1 uur.
- Optioneel: werk af met kokosschilfers
Notities
Je kan de zusto ook weg laten, maar omdat ik pure chocolade (85%) gebruikte, voeg ik graag wat zoetstof toe.
Maak je deze vegan chocomousse ook eens?
Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.