Bladerdeegstengels met prosciutto & pesto

2.1K

Zin een een makkelijk aperitiefhapje? Deze bladerdeegstengels zijn zo gemaakt.

Tip: wil je het recept nog sneller maken, gebruik dan voorgemaakte pesto.

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Bladerdeegstengels met prosciutto & pesto

Een heerlijk aperitiefhapje die snel klaar is én met weinig ingrediënten
porties 8 stuks
Bereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 15 minutes

Ingrediënten

  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 60 gram pijnboompitten
  • 1 teentje look
  • 60 graam verse basilicum blaadjes én takjes
  • 1.5 dl fijne olijfolie
  • 0,5 citroen
  • zout
  • peper
  • 1 rol bladerdeeg
  • 4 plakken prosciutto

Instructies

Pesto

Bladerdeegstengles

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Rol het vel bladerdeeg open en besmeer in de midden met pesto
    tussenstap
  • Beleg de pesto met de prosciutto
  • Vouw het bladerdeeg dicht en snij in repen. Dit gaat goed met een scherp mes of gebruik een schaar.
  • Leg de repen op de bakplaat en draai ze voorzichtig met een twist
    tussenstap 2
  • Bak ongeveer 15 minuten (tot goudbruin) op 200 graden.

Video

Gerecht: Hapjes

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze no-bake cheesecake?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Aldi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close