Zin een een makkelijk aperitiefhapje? Deze bladerdeegstengels zijn zo gemaakt.
Tip: wil je het recept nog sneller maken, gebruik dan voorgemaakte pesto.
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Bladerdeegstengels met prosciutto & pesto
Een heerlijk aperitiefhapje die snel klaar is én met weinig ingrediënten
Ingrediënten
- 80 gram Parmezaanse kaas
- 60 gram pijnboompitten
- 1 teentje look
- 60 graam verse basilicum blaadjes én takjes
- 1.5 dl fijne olijfolie
- 0,5 citroen
- zout
- peper
- 1 rol bladerdeeg
- 4 plakken prosciutto
Instructies
Pesto
- De pesto maak je volgens het recept van Jeroen Meus
Bladerdeegstengles
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Rol het vel bladerdeeg open en besmeer in de midden met pesto
- Beleg de pesto met de prosciutto
- Vouw het bladerdeeg dicht en snij in repen. Dit gaat goed met een scherp mes of gebruik een schaar.
- Leg de repen op de bakplaat en draai ze voorzichtig met een twist
- Bak ongeveer 15 minuten (tot goudbruin) op 200 graden.
Video
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie, snelle & eenvoudige recepten, kookvideo’s en dagdagelijkse kook- en bak tips.
Volg mij op Instagram
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Aldi