fbpx

Gemakkelijk water drinken met fruitinfusies of ijsthee

3.9K

Iedereen weet dat het belangrijk is om genoeg water te drinken. Zelf drink ik eigenlijk 99% van de tijd water. Ik lust bitter weinig frisdrank. Maar mijn probleem is dat ik niet genoeg drink, gewoon omdat ik er niet aan denk of omdat ik geen dorst heb.

Om toch iets makkelijker te drinken, maak ik waterinfusies of ijsthee. Ik kocht hiervoor een fles van Infuse your life. De zoektocht naar een goeie fles was best wel een werkje, want er bestaan zoveel verschillende soorten. Sommige zijn niet handig om uit te drinken, andere wegen zwaar door de glazen fles, … Mijn oog viel op de fles van “Infuse your life” door de tritan plastic fles (die bovendien BPA vrij is) maar ook omdat het mandje onderaan zit. Hierdoor kan je fruit niet gisten als de fles halfvol is. Heel handig in gebruik en door de plastic fles ook niet te zwaar. De fles past ook gemakkelijk in de bekerhouder van de auto en er zit een ‘jasje’ bij geleverd die ook je dranken warm houdt indien je er een gewone thee in maakt.

Eén van mijn favorieten als fruitinfusie is de combinatie pompelmoes en rozemarijn. Heel eenvoudig, een stukje pompelmoes en een takje rozemarijn toevoegen in het mandje en klaar.

fruitinfusie pompelmoes en rozemarijn

 

Ik maak ook vaak een ijsthee. Eigenlijk heel eenvoudig door een groene thee of fruitinfusie in een papieren theezakje te doen, in het mandje te plaatsen en daarna een nachtje in de ijskast. De volgende dag heb je een lekkere ijsthee!

Mijn favoriet is “Bloody Orange”, dit is een fruitinfusie van stukjes appel, hibiscus, rozenbottel, sinaasappelschillen, saffloerbloemen. Deze koop ik bij Thee met een verhaal.

Je kan er natuurlijk zelf eindeloos mee variëren. Hieronder nog enkele ideetjes om je op weg te helpen:

  • Aardbei en munt
  • Limoen en framboos
  • Schijfjes sinaasappel en basilicum
  • Stukjes peer met een enkele schijfjes gember
  • Schijfjes sinaasappel met een kaneelstokje en vanillestokje
  • Stukjes meloen met blauwe bessen

Laat het smaken!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close