SANA geïnspireerde kookworkshop

10.3K

Afgelopen weekend volgde ik een SANA geïnspireerde kookworkshop. Deze werd georganiseerd door Eora, Catherine Van Ackere.

Samen met een vriendin trokken we er last minute naar toe, alletwee een beetje zenuwachtig, niet wetende wat ons te wachten stond.

We werden heel hartelijk onthaald. We werden ontvangen in haar huis, een heel warme sfeer, waar we ons meteen thuis voelden. Een gastvrouw om U tegen te zeggen.

Er stond heel wat op het programma: verschillende maaltijden, soep en dessertjes. Lekker allemaal!

Ik ben, zoals jullie misschien al weten, geen keukenprinces. Ik kookte vroeger nooit graag. Al is dat de laatste tijd dankzij de boeken van Sandra Bekkari wel veranderd.

Omdat het koken nog niet in mijn vingers zit, was het dus heel interessant om eens zo’n kookworkshop te volgen. Zo zie je alles eens in levende lijve en krijg je extra tips, wat je anders niet zomaar weet door ergens een recept te lezen. Ik maakte zelfs al zonder problemen 2 gerechtjes thuis opnieuw na.

Voor mij was het ook heel plezant om een gerechtje klaar te maken wat ik thuis nooit zou gemaakt hebben: courgetti met paprikasaus en een Berloumi geitenkaas. Ik ben niet verzot op paprika’s en bij geitenkaas trek ik al helemaal mijn neus op. Maar toch wou ik het eens proberen. En met succes! Het was heerlijk. Ik heb het zelfs al eens opnieuw gemaakt. Echt fijn om nieuwe smaken te leren kennen op deze manier.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden, een impressie van wat we gemaakt hebben:

En last but not least:  de pralines! Dat zijn eigenlijk bounty’s maar dan in een ander jasje. Ik maakte eerder al gezonde bounty’s klaar, naar een eigen receptje. Wat we in de workshop maakten is niet helemaal hetzelfde, maar het recept wat ik eerder heb gepost op deze blog, kan je ook gewoon maken in praline vorm.

Wil je zelf ook eens nieuwe dingen proberen? Of gewoon een heel gezellige namiddag hebben? Kijk dan zeker eens op Catherine haar Facebook groep “Eora groep”. Ben je van plan een workshop te volgen? Geef dan zeker een seintje, misschien zien we elkaar daar dan wel! 🙂

Join the Conversation

 1. Simons Liliane says:

  Wauw super hoe jij de workshop verwoord . Niet te geloven jij niet graag kookte.
  Ben blij jou te hebben leren kennen daar. Was voor mij de derde keer.
  Maar vond het deze keer echt een toffe groep.
  Hoop je nog eens een keertje te ontmoeten daar.
  Tof dat je al gerechten thuis uitprobeerde.
  Ik heb gisteren die ovenschotel gemaakt, maar had veel te veel. Had 2 grote schotels voor 4 p. Dus vandaag de andere schotel gegeten, nog lekkerder zelfs.
  Nog veel amusement bij het koken .

  1. innersparkle Author says:

   Was zeker een leuke groep. Tof dat je al een 3e keer ging! Ik ben zeker nog van plan om een keertje te gaan. Was fijn om ook jou en de anderen te leren kennen! Gek he dat ik vroeger niet graag kookte. Ik haatte het bijna. Mijn eten bestond vooral uit dingen om op te warmen en heel ongezond! Zo blij dat dit veranderd is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close