Hotspot Kortrijk – Restaurant Parazaar

2.3K

Recent gingen we lunchen bij Parazaar in Kortrijk. 

Tussen de vele restaurants in Kortrijk viel Parazaar mij op met hun gevarieerde kaart. Een mix van klassieke gerechten met gezonde, niet alledaagse gerechten. 
Een goede mix voor mij en de wederhelft 😅

parazaar kortrijk

We werden vriendelijk onthaalt in een mooi & gezellig interieur. 

Ik werd al blij bij de keuze van het aperitief, want met 2 non-alcohol drinkers (of mezelf toch voor 90%) is een aperitief kiezen niet altijd even evident.

Een uitgebreide kaart met mocktails maar ook lekkere en niet alledaagse limonades of ice tea.

Toen ik de mocktail zag met pompelmoes moest ik niet lang nadenken. Mijn favoriet!

We namen er nog een hapje bij, namelijk de homemade chicken fingers. Hapje? Hap! Het was best een grote portie, maar heel erg lekker. 

Als hoofdgerecht ging ik zelf voor een visschotel van Ottolenghi geserveerd met een bulgursalade. Toen ik Ottolenghi zag moest ik niet lang nadenken. Met één van z’n kookboeken in m’n kast, wou ik dit gerecht wel eens proberen. 

De wederhelft koos voor een goed stukje vlees, geserveerd met zoete aardappelfrietjes. Het leuke is dat de klassiekere gerechten dan ook weer een eigen toets hebben met de zoete aardappel en de kleurrijke groentjes die erbij geserveerd worden. Geen klassieke steak met frieten dus.

Beide gerechten waren om vingers bij af te likken. Het Ottolenghi gerecht was echt een smaakbom. 

Ik ben zelf geen grote vleeseter, maar ik proefde wel en het was heerlijk, lekker zacht vlees. De frietjes daarentegen, kon ik moeilijk af blijven 😉

Leuk om midden ons hoofdgerecht even van borden te wisselen en zo vanalles te proeven.

Hoewel ik na de chicken fingers én het hoofdgerecht eigenlijk al helemaal voldaan was, koos ik toch nog voor een dessertje. Alles wat we gegeten hadden was zo lekker, dat ik benieuwd was naar het dessert. Ik koos een brownie, om te delen 🙂 En die was HEERLIJK! Can I have another one? 😀

Het staat vast, ik ga zeker nog eens terug!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close