Marsepeinballetjes met neroli hydrolaat – recept

1.8K

Ik kreeg van mijn lerares Herboristerie een restje neroli hydrolaat (sinaasappelbloesem). Nog vrij onbekend met hydrolaten dacht ik, wat doe ik daarmee?

Ze gaf me de tip om het te gebruiken in bad, of om bvb marsepein mee te maken. Ja, als foodie was de keuze snel gemaakt. Ik ging het neroli hydrolaat verwerken in marsepein. 

Ik maakte enkele jaren geleden een gezondere versie van marsepeinballetjes van Sandra Bekkari. Ik ging met dat basis recept aan de slag om er mijn eigen versie van te maken met het neroli hydrolaat. 

Ingrediënten voor de marsepeinballetjes

  • 100 gram amandelmeel
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 3 el agave
  • 2 el neroli hydrolaat 
  • cacaopoeder

Neroli hydrolaat is perfect voor marsepein, koekjes of gebak

Smelt de kokosolie op een laag vuurtje of heel kort in de microgolfoven. 
Meng het amandelmeel met de kokosolie, agave en het neroli hydrolaat. Kneed goed en maak daarna balletjes. 
Plaats de balletjes een uur in de koelkast en rol ze daarna door het cacaopoeder. 



Maak je de marsepeinballetjes ook eens? Tag mij gerust op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close