Ontbijt is voor mij de leukste maaltijd van de dag. Ok, soms zijn het saaie boterhammen, maar ik varieer er graag op los.
Deze keer met ontbijttaartjes van havermout, gevuld met yoghurt en fruit.
Ze zijn super simpel te maken, en de bodem van de taartjes kan je enkele dagen bewaren of invriezen. Als je ze op voorhand maakt, heb je dus een super snel en toch gezond en lekker ontbijt.
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Mini ontbijt taartjes met fruit
Zachte havermout taartjes met yoghurt en fruit
Ingrediënten
- 1 banaan goed rijp
- 150 gram havermout
- 1 tl kaneel
- 2 el honing
- natuuryoghurt of yoghurt naar keuze
- peer & blauwe bessen of fruit naar keuze
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Plet de banaan, meng samen met de havermout, kaneel en honing.
- Doe in kleine taartvormpjes en zorg voor een mooi opstaand randje. Als je geen taartvormpjes hebt kan je ook muffin vormen gebruiken, je kan je rand dan iets hoger maken .
- Bak 12 à 15 minuten in de oven op 170 graden.
- Laat de mini taartjes afkoelen.
- Vul nadien de taartjes met een yoghurt naar keuze en beleg met fruit.
Meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten zoals deze mini ontbijttaartjes?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.