fbpx

Rabarber-aardbei crumble bars

2.4K

Het is het seizoen van de rabarber en daarom is het de perfecte moment om deze rabarber-aardbei crumble bars te maken. Het friszure van de rabarber past perfect bij de zoete smaak van de aardbeien.

Deze lekkere bars zijn gemaakt met PureVia patisserie, een suikervervanger die je 1 op 1 kunt vervangen in vergelijking met gewone suiker. Hierdoor zijn de crumble bars niet alleen lekker, maar ook nog eens gezonder.

Je kan dit recept ook glutenvrij maken als je gebruik maakt van glutenvrije havermout.

4.7 van 3 beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Rabarber-aardbei crumble bars

Ingrediënten

Bodem en crumble

Rabarber-aardbei vulling

  • 250 gram rabarber
  • 200 gram aardbeien
  • 75 gram PureVia patisserie
  • 1 el maizena
  • 1 el limoensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed.
  • Voeg de boter en het amandelextract toe en meng met je handen.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en vul deze met 2/3e van het deeg. Duw goed aan met je handen of de achterkant van een lepel.
  • Maak nu de vulling. Snijd de rabarber en de aardbeien in stukjes. Doe ze in een kookpot samen met de PureVia patisserie, maizena en het limoensap.
  • Laat een aantal minuutjes sudderen op een middelhoog vuur.
  • Doe het mengsel over het deeg.
  • Verkruimel dan de rest van het deeg over de vulling.
  • Bak 30 minuten in de oven.
  • Laat goed afkoelen en snijd in stukken.
  • Bewaar in de koelkast.
Dieet: Suikervrij

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten deze rabarber-aardbei crumble bars?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Purevia

4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close