Haverrisotto met champignons – recept

De meeste onder ons eten havermout in een zoet gerecht: havermout bij het ontbijt, haverkoekjes, … maar wist je dat je havermout, of liever, havervlokken ook hartig kan eten? Ik maakte een hartige haverrisotto met champignons.

Ingredienten voor de haverrisotto

  • 180 gram havervlokken
  • 500ml kippenbouillon
  • 400 gram champignon mengeling (shiitake, kastanje champignon, oesterzwam, bundelzwam, …)
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels kruidenkaas
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 theelepels Karl Otto of kruid af met peper en zout naar smaak
  • Enkele blaasjes basilicum
  • Olijfolie
hartige haverrisotto

Bereiding

  • Snij de sjalot fijn en stoof aan in een wokpan of hapjespan.
  • Doe de havermout bij de sjalot en overgiet met 500ml kippenbouillon.
  • Voeg 2 theelepels Karl Otto kruiden toe of kruid af met peper en zout.
  • Laat zachtjes koken en roer regelmatig tot al het vocht is opgenomen.
  • Snij de champignons in stukken.
  • Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof tot ze beginnen te poffen.
  • Hou ze aan de kant. 
  • Gebruik dezelfde pan om de champignons, samen met wat olijfolie aan te stoven. 
  • Doe 3/4e van de champignons bij de havermout en voeg 2 eetlepels kruidenkaas toe en roer goed.
  • Serveer de haverrisotto en werk af met de overige champignons, pompoenpitten en enkele blaadjes basilicum.

Laat het je smaken! Benieuwd wat je ervan vindt!


Maak je de haverrisotto ook eens? Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Share: