fbpx

De makkelijkste rijsttaart ooit – recept

208K

Een geliefd vieruurtje wanneer de kinderen hier zijn en ze maken het met veel plezier zelf: deze super easy rijsttaart. Makkelijker dan dit wordt het niet!

Wat heb je nodig voor deze makkelijke rijsttaart?

Ik gebruik voor deze rijstpap blikken rijstpap, maar in sommige supermarkten vind je ook rijstpap in de versafdeling. Dit is volledig naar eigen keuze. Ik gebruik 2 grote blikken, dat is gelijk aan 800 gram.

4.4 van 102 beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Makkelijkste rijsttaart ooit

Snel een taartje nodig? Deze rijsttaart staat in no-time op tafel.
porties 10
Bereidingstijd 5 minutes
Kooktijd 45 minutes

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Meng de rijstpap met de eitjes, vanillesuiker en de gezeefde bloem.
  • Doe in een ronde silicone bakvorm
  • Plaats in de oven en bak 45 minuten op 180 graden.

Notities

Merk op, ik gebruik behalve de vanillesuiker geen extra suiker. Ik vind deze zoet genoeg want er zit ook al suiker in de rijstpap. Maar je kan dit altijd naar eigen smaak toevoegen.
Gerecht: Zoetigheden
Thema: Gezond

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

makkelijke en snelle rijsttaart

Meer inspiratie voor snelle en eenvoudige recepten zoals deze rijsttaart?

social shareVolg mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik geef je makkelijke en eenvoudige receptjes die iedereen kan maken.

Join the Conversation

  1. 5 stars
    Bedankt voor het recept van de rijsttaart!

  2. Liesbeth says:

    5 stars
    Zo makkelijk, onze kinderen maken ze alleen.

  3. Anoniem says:

    5 stars
    Super lekker receptje en zo makkelijk

  4. 5 stars
    Heerlijk. Kreeg onverwacht visite en maakte deze rijstevlaan. Smullen

  5. Goossens says:

    zijn het de hele eieren , of dooiers alleen ?

    1. innersparkle Author says:

      ja volledig ei

  6. Etienne says:

    da moe goe zijn

  7. Anoniem says:

    5 stars
    Ik maak deze rijsttaart al jaren, maar ik was het recept verloren! Dank zij internet heb ik hem terug!

    1. innersparkle Author says:

      Fijn om te horen! Veel bakplezier

  8. Anoniem says:

    5 stars
    zo makkelijk. steeds snel klaar voor onverwachts bezoek. en lekker.

  9. Kevin Devreese says:

    klopt dit, dat je geen bodem bv bladerdeeg bodem nodig hebt ?

    1. innersparkle Author says:

      Ja dat klopt, maar als je graag een bodem van bladerdeeg wenst dan kan dit perfect.

    2. 5 stars
      Zeer lekker, heb er deze keer een potje aardbeien confituur bij gedaan en de suiker weg gelaten anders zou ze te zoet zijn voor mij. Dezelfde baktijd en temperatuur.

  10. Viviana says:

    5 stars
    Bedankt. Top recept, gemakkelijk en superlekker.

  11. Moniqur says:

    Hey, ik heb deze vlaai pas gemaakt. Smaak was erg lekker maar de vulling was een beetje ‘vast’.
    ik miste een beetje dat smeuïge…hoe kan ik dat veranderen?
    Ik heb 1ltr melk gebruikt en 200 gr dessertrijst van Lassie. Verder heb ik het recept precies gevolgd.

    1. innersparkle Author says:

      Hallo Monique, kan het zijn dat het om een ander recept gaat? Ik gebruik geen melk en ik gebruik enkel kant en klare rijstpap blikken. Zie ook bij de ingrediënten van dit recept.

  12. Monique says:

    Hey, het gaat om hetzelfde recept. Alleen zijn de blikken rijst hier in NL niet makkelijk te verkrijgen.
    Vandaar dat ik de dessertrijst heb gebruikt met melk…
    Je kunt hier wel kartonnen pakken met kant en klare rijstepap kopen maar ik dacht dat die te dun zou zijn.
    Vandaar de dessertrijst. Is de rijstepap uit blik ook dun van substantie? Of is die van zichzelf steviger? Wellicht dat daarin het verschil zit?

    1. innersparkle Author says:

      Die is op zich zeer stevig. Ik heb het ook nog gemaakt met deze: https://www.ah.nl/producten/product/wi195879/de-zaanse-hoeve-rijstdessert-vanille

  13. Nelleke says:

    5 stars
    Heerlijk en zo snel klaar ik heb zoveel complimentjes gekregen
    Ik doe er zelfgemaakte jam op en een toefje slagroom
    Ga het ook een keer proberen met een bladerdeegbodem.
    In ieder geval dank voor dit geweldige recept

    1. innersparkle Author says:

      Bedankt Nelleke, klinkt ook lekker zo.
      Met bladerdeegbodem kan het prima!

  14. 5 stars
    Lekker! Inderdaad met bladerdeegbodem.

  15. De Backer ivan says:

    Waar is uw bladerdeeg ?

    1. innersparkle Author says:

      Ik gebruik geen bladerdeeg voor deze taart maar het kan natuurlijk wel. Je kan dan gewoon de bladerdeeg in de vorm leggen en het beslag er in gieten.

  16. De Backer ivan says:

    ik lees niet waar de schotel van boven , midden , onderaan in de oven moet staan

    1. innersparkle Author says:

      Je mag dit gewoon in de midden plaatsen

  17. De Backer Ivan says:

    5 stars
    zeer gemakkelijk Recept , ik heb een probleem na het bakken, de taart is mooi van hoogte va´ zodra ik de taart uit de oven neem zakt ze in elkaar????? wat kan ik er aandoen

    1. innersparkle Author says:

      Dag Ivan, het is wel normaal dat de taart wat inzakt. Ik leg ze ondersteboven op een ronde afkoelrooster, zo heb je een mooie aftekening als je ze terug om draait, je kan dit ook wat zien op mijn foto’s.

  18. Veva Hessel says:

    4 stars
    zeer lekker en niet veel werk

  19. Katelijne says:

    5 stars
    Zo lekker en makkelijk

  20. Alfons Fleerakkers says:

    5 stars
    SNEL EN GOED MENU

  21. Chantal Buyens says:

    Bedankt voor het recept. Spijtig genoeg is de mijne mislukt. De bodem bleef plakken. Zou het kunnen dat ze niet genoeg gebakken is.
    Ik heb de siliconen vorm niet in gesmeerd.
    Alvast bedankt.
    Groetjes Chantal

    1. innersparkle Author says:

      Dag Chantal, normaal moet u een silicone vorm niet invetten. Het is wel belangrijk dat u de taart voldoende laat afkoelen alvorens te ontvormen.

  22. Marleen says:

    Als je bladerdeeg gebruikt, doe je dat dan ook in de siliconevorm?

    1. innersparkle Author says:

      Met bladerdeeg kan zowel in een silicone vorm als een gewone taartvorm. Gebruik het bakpapier bij het bladerdeeg om onderin te vorm te doen. Het is wel makkelijk als je een wat lagere vorm gebruikt. Degene die ik gebruik voor deze taart (zie in mijn recept) vind ik daarvoor minder geschikt omwille van de hoge rand.

  23. 5 stars
    Super lekker en al dikwijls gemaakt voor vrienden en krijg altijd een WOW zo heerlijk !

    1. innersparkle Author says:

      Leuk om te horen Anne!

  24. Anoniem says:

    is het alles samen mengen? of eerst de eieren met de suiker?

    1. innersparkle Author says:

      gewoon alles samen

  25. 5 stars
    Als ik vier blikken rijst wil gebruiken doe ik dan gewoon de andere ingrediënten x 2 aub?2 blikken vind ik wat weinig voor zes p.;-))

    1. innersparkle Author says:

      dat heb ik nog niet getest, volgens mij wordt het dan erg veel en moet de taart zeer lang in de oven. De hoeveelheid is zeker genoeg voor een taart van 6 personen.

  26. Grijp P/G says:

    5 stars
    snel klaar en erg lekker!

    1. innersparkle Author says:

      5 stars
      Bedankt voor je reactie

  27. Ik ga er seffens weer 2 in de oven zetten :-))Superrecept.

    1. innersparkle Author says:

      Dankjewel Jan, fijn om te horen.

  28. Anoniem says:

    en de bodem? zo lijkt het niet op taart

    1. innersparkle Author says:

      als je wil kan je ook een bladerdeegbodem gebruiken, maar zonder kan perfect, probeer het eens, je zal versteld staan 🙂

  29. Sofie says:

    Waarom is de bloem nodig? Kan je die eruit laten?

    1. innersparkle Author says:

      Ik heb het nog niet geprobeerd zonder. Er zijn maar 4 ingrediënten, ik zou het niet weg laten. Bloem zijn gluten en zorgt ervoor dat het luchtiger wordt.

      1. Anoniem says:

        Dankjewel

  30. Bernese says:

    1 star
    Net 2 cm hoog vind het niet echt een rijste vlaai ok beetjeei smaak aan . Zelf op geluekt met wat slagroom toefjes en chocolade vlokken in het midden dan lijkt het nog wat

    1. innersparkle Author says:

      Het is inderdaad niet zo’n hoge taart, vergelijkbaar met de hoogte zoals een 1-persoons rijsttaartje die je bij vele bakkers kan kopen.
      Het is natuurlijk ook een vereenvoudigde en iets gezondere versie. Het staat je uiteraard vrij om nog af te werken met slagroom en chocolade.

  31. Ylvie says:

    5 stars
    Staat nu in de oven. Als variatie heb ik er pandan extract in gedaan! Ben benieuwd 😍

4.40 from 102 votes (82 ratings without comment)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close