Een geliefd vieruurtje wanneer de kinderen hier zijn en ze maken het met veel plezier zelf: deze super easy rijsttaart. Makkelijker dan dit wordt het niet!
Wat heb je nodig voor deze makkelijke rijsttaart?
Ik gebruik voor deze rijstpap blikken rijstpap, maar in sommige supermarkten vind je ook rijstpap in de versafdeling. Dit is volledig naar eigen keuze. Ik gebruik 2 grote blikken, dat is gelijk aan 800 gram.

Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Makkelijkste rijsttaart ooit
Snel een taartje nodig? Deze rijsttaart staat in no-time op tafel.
Ingrediënten
- 2 blikken rijstpap (800 gram)
- 45 gram zelfrijzende bloem
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng de rijstpap met de eitjes, vanillesuiker en de gezeefde bloem.
- Doe in een ronde silicone bakvorm
- Plaats in de oven en bak 45 minuten op 180 graden.
Notities
Merk op, ik gebruik behalve de vanillesuiker geen extra suiker. Ik vind deze zoet genoeg want er zit ook al suiker in de rijstpap. Maar je kan dit altijd naar eigen smaak toevoegen.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie voor snelle en eenvoudige recepten zoals deze rijsttaart?
Volg mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik geef je makkelijke en eenvoudige receptjes die iedereen kan maken.
Bedankt voor het recept van de rijsttaart!
Zo makkelijk, onze kinderen maken ze alleen.
Super lekker receptje en zo makkelijk
Heerlijk. Kreeg onverwacht visite en maakte deze rijstevlaan. Smullen
zijn het de hele eieren , of dooiers alleen ?
ja volledig ei
da moe goe zijn
Ik maak deze rijsttaart al jaren, maar ik was het recept verloren! Dank zij internet heb ik hem terug!
Fijn om te horen! Veel bakplezier
zo makkelijk. steeds snel klaar voor onverwachts bezoek. en lekker.
klopt dit, dat je geen bodem bv bladerdeeg bodem nodig hebt ?
Ja dat klopt, maar als je graag een bodem van bladerdeeg wenst dan kan dit perfect.
Zeer lekker, heb er deze keer een potje aardbeien confituur bij gedaan en de suiker weg gelaten anders zou ze te zoet zijn voor mij. Dezelfde baktijd en temperatuur.
Bedankt. Top recept, gemakkelijk en superlekker.
Hey, ik heb deze vlaai pas gemaakt. Smaak was erg lekker maar de vulling was een beetje ‘vast’.
ik miste een beetje dat smeuïge…hoe kan ik dat veranderen?
Ik heb 1ltr melk gebruikt en 200 gr dessertrijst van Lassie. Verder heb ik het recept precies gevolgd.
Hallo Monique, kan het zijn dat het om een ander recept gaat? Ik gebruik geen melk en ik gebruik enkel kant en klare rijstpap blikken. Zie ook bij de ingrediënten van dit recept.
Hey, het gaat om hetzelfde recept. Alleen zijn de blikken rijst hier in NL niet makkelijk te verkrijgen.
Vandaar dat ik de dessertrijst heb gebruikt met melk…
Je kunt hier wel kartonnen pakken met kant en klare rijstepap kopen maar ik dacht dat die te dun zou zijn.
Vandaar de dessertrijst. Is de rijstepap uit blik ook dun van substantie? Of is die van zichzelf steviger? Wellicht dat daarin het verschil zit?
Die is op zich zeer stevig. Ik heb het ook nog gemaakt met deze: https://www.ah.nl/producten/product/wi195879/de-zaanse-hoeve-rijstdessert-vanille
Heerlijk en zo snel klaar ik heb zoveel complimentjes gekregen
Ik doe er zelfgemaakte jam op en een toefje slagroom
Ga het ook een keer proberen met een bladerdeegbodem.
In ieder geval dank voor dit geweldige recept
Bedankt Nelleke, klinkt ook lekker zo.
Met bladerdeegbodem kan het prima!
Lekker! Inderdaad met bladerdeegbodem.
Waar is uw bladerdeeg ?
Ik gebruik geen bladerdeeg voor deze taart maar het kan natuurlijk wel. Je kan dan gewoon de bladerdeeg in de vorm leggen en het beslag er in gieten.
ik lees niet waar de schotel van boven , midden , onderaan in de oven moet staan
Je mag dit gewoon in de midden plaatsen
zeer gemakkelijk Recept , ik heb een probleem na het bakken, de taart is mooi van hoogte va´ zodra ik de taart uit de oven neem zakt ze in elkaar????? wat kan ik er aandoen
Dag Ivan, het is wel normaal dat de taart wat inzakt. Ik leg ze ondersteboven op een ronde afkoelrooster, zo heb je een mooie aftekening als je ze terug om draait, je kan dit ook wat zien op mijn foto’s.
zeer lekker en niet veel werk
Zo lekker en makkelijk
SNEL EN GOED MENU
Bedankt voor het recept. Spijtig genoeg is de mijne mislukt. De bodem bleef plakken. Zou het kunnen dat ze niet genoeg gebakken is.
Ik heb de siliconen vorm niet in gesmeerd.
Alvast bedankt.
Groetjes Chantal
Dag Chantal, normaal moet u een silicone vorm niet invetten. Het is wel belangrijk dat u de taart voldoende laat afkoelen alvorens te ontvormen.
Als je bladerdeeg gebruikt, doe je dat dan ook in de siliconevorm?
Met bladerdeeg kan zowel in een silicone vorm als een gewone taartvorm. Gebruik het bakpapier bij het bladerdeeg om onderin te vorm te doen. Het is wel makkelijk als je een wat lagere vorm gebruikt. Degene die ik gebruik voor deze taart (zie in mijn recept) vind ik daarvoor minder geschikt omwille van de hoge rand.
Super lekker en al dikwijls gemaakt voor vrienden en krijg altijd een WOW zo heerlijk !
Leuk om te horen Anne!
is het alles samen mengen? of eerst de eieren met de suiker?
gewoon alles samen
Als ik vier blikken rijst wil gebruiken doe ik dan gewoon de andere ingrediënten x 2 aub?2 blikken vind ik wat weinig voor zes p.;-))
dat heb ik nog niet getest, volgens mij wordt het dan erg veel en moet de taart zeer lang in de oven. De hoeveelheid is zeker genoeg voor een taart van 6 personen.
snel klaar en erg lekker!
Bedankt voor je reactie
Ik ga er seffens weer 2 in de oven zetten :-))Superrecept.
Dankjewel Jan, fijn om te horen.
en de bodem? zo lijkt het niet op taart
als je wil kan je ook een bladerdeegbodem gebruiken, maar zonder kan perfect, probeer het eens, je zal versteld staan 🙂
Waarom is de bloem nodig? Kan je die eruit laten?
Ik heb het nog niet geprobeerd zonder. Er zijn maar 4 ingrediënten, ik zou het niet weg laten. Bloem zijn gluten en zorgt ervoor dat het luchtiger wordt.
Dankjewel
Net 2 cm hoog vind het niet echt een rijste vlaai ok beetjeei smaak aan . Zelf op geluekt met wat slagroom toefjes en chocolade vlokken in het midden dan lijkt het nog wat
Het is inderdaad niet zo’n hoge taart, vergelijkbaar met de hoogte zoals een 1-persoons rijsttaartje die je bij vele bakkers kan kopen.
Het is natuurlijk ook een vereenvoudigde en iets gezondere versie. Het staat je uiteraard vrij om nog af te werken met slagroom en chocolade.
Staat nu in de oven. Als variatie heb ik er pandan extract in gedaan! Ben benieuwd 😍