Een geliefd vieruurtje wanneer de kinderen hier zijn en ze maken het met veel plezier zelf: deze super easy rijsttaart. Makkelijker dan dit wordt het niet!
Wat heb je nodig voor deze makkelijke rijsttaart?
Ik gebruik voor deze rijstpap blikken rijstpap, maar in sommige supermarkten vind je ook rijstpap in de versafdeling. Dit is volledig naar eigen keuze. Ik gebruik 2 grote blikken, dat is gelijk aan 800 gram.
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Makkelijkste rijsttaart ooit
Snel een taartje nodig? Deze rijsttaart staat in no-time op tafel.
Ingrediënten
- 2 blikken rijstpap (800 gram)
- 45 gram zelfrijzende bloem
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng de rijstpap met de eitjes, vanillesuiker en de gezeefde bloem.
- Doe in een ronde silicone bakvorm
- Plaats in de oven en bak 45 minuten op 180 graden.
Notities
Merk op, ik gebruik behalve de vanillesuiker geen extra suiker. Ik vind deze zoet genoeg want er zit ook al suiker in de rijstpap. Maar je kan dit altijd naar eigen smaak toevoegen.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie voor snelle en eenvoudige recepten zoals deze rijsttaart?
Volg mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik geef je makkelijke en eenvoudige receptjes die iedereen kan maken.
Bedankt voor het recept van de rijsttaart!
Zo makkelijk, onze kinderen maken ze alleen.
Super lekker receptje en zo makkelijk
Heerlijk. Kreeg onverwacht visite en maakte deze rijstevlaan. Smullen
zijn het de hele eieren , of dooiers alleen ?
ja volledig ei
da moe goe zijn
Ik maak deze rijsttaart al jaren, maar ik was het recept verloren! Dank zij internet heb ik hem terug!
Fijn om te horen! Veel bakplezier
zo makkelijk. steeds snel klaar voor onverwachts bezoek. en lekker.
klopt dit, dat je geen bodem bv bladerdeeg bodem nodig hebt ?
Ja dat klopt, maar als je graag een bodem van bladerdeeg wenst dan kan dit perfect.
Zeer lekker, heb er deze keer een potje aardbeien confituur bij gedaan en de suiker weg gelaten anders zou ze te zoet zijn voor mij. Dezelfde baktijd en temperatuur.
Bedankt. Top recept, gemakkelijk en superlekker.
Hey, ik heb deze vlaai pas gemaakt. Smaak was erg lekker maar de vulling was een beetje ‘vast’.
ik miste een beetje dat smeuïge…hoe kan ik dat veranderen?
Ik heb 1ltr melk gebruikt en 200 gr dessertrijst van Lassie. Verder heb ik het recept precies gevolgd.
Hallo Monique, kan het zijn dat het om een ander recept gaat? Ik gebruik geen melk en ik gebruik enkel kant en klare rijstpap blikken. Zie ook bij de ingrediënten van dit recept.
Hey, het gaat om hetzelfde recept. Alleen zijn de blikken rijst hier in NL niet makkelijk te verkrijgen.
Vandaar dat ik de dessertrijst heb gebruikt met melk…
Je kunt hier wel kartonnen pakken met kant en klare rijstepap kopen maar ik dacht dat die te dun zou zijn.
Vandaar de dessertrijst. Is de rijstepap uit blik ook dun van substantie? Of is die van zichzelf steviger? Wellicht dat daarin het verschil zit?
Die is op zich zeer stevig. Ik heb het ook nog gemaakt met deze: https://www.ah.nl/producten/product/wi195879/de-zaanse-hoeve-rijstdessert-vanille