De makkelijkste rijsttaart ooit – recept

143K

Een geliefd vieruurtje wanneer de kinderen hier zijn en ze maken het met veel plezier zelf: deze super easy rijsttaart. Makkelijker dan dit wordt het niet!

Wat heb je nodig voor deze makkelijke rijsttaart?

Ik gebruik voor deze rijstpap blikken rijstpap, maar in sommige supermarkten vind je ook rijstpap in de versafdeling. Dit is volledig naar eigen keuze. Ik gebruik 2 grote blikken, dat is gelijk aan 800 gram.

4.4 van 83 beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Makkelijkste rijsttaart ooit

Snel een taartje nodig? Deze rijsttaart staat in no-time op tafel.
porties 10
Bereidingstijd 5 minutes
Kooktijd 45 minutes

Ingrediënten

  • 2 blikken rijstpap (800 gram)
  • 45 gram zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Meng de rijstpap met de eitjes, vanillesuiker en de gezeefde bloem.
  • Doe in een ronde silicone bakvorm
  • Plaats in de oven en bak 45 minuten op 180 graden.

Notities

Merk op, ik gebruik behalve de vanillesuiker geen extra suiker. Ik vind deze zoet genoeg want er zit ook al suiker in de rijstpap. Maar je kan dit altijd naar eigen smaak toevoegen.
Gerecht: Zoetigheden
Zoekwoord: Taart, Tussendoortje

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

makkelijke en snelle rijsttaart

Meer inspiratie voor snelle en eenvoudige recepten zoals deze rijsttaart?

social shareVolg mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik geef je makkelijke en eenvoudige receptjes die iedereen kan maken.

Join the Conversation

  1. 5 stars
    Bedankt voor het recept van de rijsttaart!

  2. Liesbeth says:

    5 stars
    Zo makkelijk, onze kinderen maken ze alleen.

  3. Anonymous says:

    5 stars
    Super lekker receptje en zo makkelijk

  4. 5 stars
    Heerlijk. Kreeg onverwacht visite en maakte deze rijstevlaan. Smullen

  5. Goossens says:

    zijn het de hele eieren , of dooiers alleen ?

    1. innersparkle Author says:

      ja volledig ei

  6. Etienne says:

    da moe goe zijn

  7. Anonymous says:

    5 stars
    Ik maak deze rijsttaart al jaren, maar ik was het recept verloren! Dank zij internet heb ik hem terug!

    1. innersparkle Author says:

      Fijn om te horen! Veel bakplezier

  8. Anonymous says:

    5 stars
    zo makkelijk. steeds snel klaar voor onverwachts bezoek. en lekker.

  9. Kevin Devreese says:

    klopt dit, dat je geen bodem bv bladerdeeg bodem nodig hebt ?

    1. innersparkle Author says:

      Ja dat klopt, maar als je graag een bodem van bladerdeeg wenst dan kan dit perfect.

    2. 5 stars
      Zeer lekker, heb er deze keer een potje aardbeien confituur bij gedaan en de suiker weg gelaten anders zou ze te zoet zijn voor mij. Dezelfde baktijd en temperatuur.

  10. Viviana says:

    5 stars
    Bedankt. Top recept, gemakkelijk en superlekker.

  11. Moniqur says:

    Hey, ik heb deze vlaai pas gemaakt. Smaak was erg lekker maar de vulling was een beetje ‘vast’.
    ik miste een beetje dat smeuïge…hoe kan ik dat veranderen?
    Ik heb 1ltr melk gebruikt en 200 gr dessertrijst van Lassie. Verder heb ik het recept precies gevolgd.

    1. innersparkle Author says:

      Hallo Monique, kan het zijn dat het om een ander recept gaat? Ik gebruik geen melk en ik gebruik enkel kant en klare rijstpap blikken. Zie ook bij de ingrediënten van dit recept.

  12. Monique says:

    Hey, het gaat om hetzelfde recept. Alleen zijn de blikken rijst hier in NL niet makkelijk te verkrijgen.
    Vandaar dat ik de dessertrijst heb gebruikt met melk…
    Je kunt hier wel kartonnen pakken met kant en klare rijstepap kopen maar ik dacht dat die te dun zou zijn.
    Vandaar de dessertrijst. Is de rijstepap uit blik ook dun van substantie? Of is die van zichzelf steviger? Wellicht dat daarin het verschil zit?

    1. innersparkle Author says:

      Die is op zich zeer stevig. Ik heb het ook nog gemaakt met deze: https://www.ah.nl/producten/product/wi195879/de-zaanse-hoeve-rijstdessert-vanille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close