Afternoon tea beleving bij Thee met een verhaal in Oostende

7.5K

In onze drukke levens is het soms moeilijk om een beetje me-time in te plannen. Samen met 2 vriendinnen keek ik dan ook al weken uit naar onze afternoon tea namiddag bij Thee met een verhaal in Oostende. Dat zou ‘onze’ namiddag worden, een beetje tijd voor onszelf, genieten van een lekkere thee, enkele hapjes en wat bijkletsen, uiteraard 😉

Thee met een verhaal in Oostende is een klein uurtje rijden voor ons, maar dat hadden we er zeker voor over. We reden overigens ook al eens naar Thee met een verhaal in Aarschot. Dat is echt een héél eind. Maar de thee in deze winkels is zo lekker, dat je het er wel voor over hebt om een tijdje in de auto door te brengen, en je kan er ook meteen een uitstapje van maken 🙂

Aangekomen in Oostende, onder een stralende zon, werden we warm ontvangen door gastvrouw Nadia. Er werd ons meteen een glaasje cava aangeboden, maar gezien we allemaal liever geen alcohol dronken, had Nadia meteen een lekker fris alternatief. Altijd fijn als je als niet alcohol drinker (of héél occasioneel) iets anders aangeboden krijgt, en nog veel fijner als dat alternatief niet gewoon fruitsap is. Hatelijk als je altijd fruitsap aangeboden krijgt in de plaats van cava…

Het was een drankje op basis van Japanse Sencha met limoen en vlierbloesem. Als grote vlierbloesem fan, kon het mij echt bekoren. Bij dat drankje kregen we ook meteen een tiramisu taartje aangeboden. Lekker!

En toen werd de tafel aangevuld met taartjes, engelse scones, cake, finger sandwiches, jam, clotted cream, …. wauw, het bleef maar komen! Ik had al spijt dat ik ‘s middags had gegeten 😉

En uiteraard kwam er ook thee in overvloed. Wat ik niet wist (weer wat bijgeleerd) is dat een typische Britse afternoon tea wordt gehouden met zwarte thee. Zwarte thee is niet meteen mijn favoriet, maar gelukkig mochten we van Nadia zelf onze thee uitkiezen. Ik begon met mijn favoriet, die ik ook thuis heb, het vitaminebommetje. Daarna lieten we ons verrassen door een suggestie van Nadia zelf, 2 warme herfstthee’s. Hoewel ik die misschien zelf niet zou uitgekozen hebben, vielen deze wel in de smaak! Ik vind het altijd wel leuk om eens de suggestie te proeven van de gastvrouw, zo leer je nieuwe dingen ontdekken. En ja, één van die 2 thee’s die ze ons voorstelde, zal ook bij me thuis in de theekast komen te staan!

We hebben heerlijk genoten van al dat lekkers! Als zoetemondje, was ik helemaal weg van de chocolade-mango taart van Madam Bakster, maar ook de scones konden mij wel bekoren. Dit was de eerste keer dat ik dit at, en had er voordien eigenlijk ook nog nooit over gehoord. In Engeland is het een typisch hapje bij een afternoon tea. Het is een soort broodje/cake, dat gegeten wordt met clotted cream en jam. De clotted cream was niet zo m’n ding, maar de 2 soorten jam die we kregen vond ik wel super lekker!

Je gaat er wel niet heen voor een ‘gezonde’ namiddag. Veel zoets en niet sana (de methode van Sandra Bekkari die veel van m’n lezers wel volgen). Al was er wel een gebak van Sandra haar recepten verkrijgbaar. Dus je kan wel steeds voor een gezonder tussendoortje kiezen, als je gewoon voor een kopje thee naar Thee met een verhaal gaat.

Maar gezien we met de afternoon tea toch all the way gingen, kozen we een ander alternatief, een pandan cake. De fluo groene cake trok ons wel aan en die wilden we wel eens proberen. Het is een Indonesische cake die gemaakt wordt van de Pandanplant, wat voor de groene kleur zorgt. Het is een erg sponsige cake en ik hoorde van mijn gezelschap dat die héél erg lekker was. Ik proefde hem nog niet, want alles samen was echt héél veel.

Over veel gesproken… na afloop kregen we elk een ‘doggy bag’ mee naar huis, met de restjes. De Pandan cake staat dus nog op mij te wachten! Ik vond het overigens erg fijn dat de restjes niet werden weggegooid en dat we thuis nog even kunnen nagenieten van al dat lekkers.

Kortom: een top namiddag, met een fantastische gastvrouw. Zeker een bezoekje waard!

Wil je ook een keertje langs gaan? Je vind alle info op hun website.

Meer adresjes voor een gezellige break op www.leukeadresjes.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close