Fan van rabarber? Dan ga je deze zeker lusten. En al zeker ideaal als je teveel rabarber in de tuin hebt staan. Want deze siroop maak je nu maar blijft maanden houdbaar!
Je kan de siroop op verschillende manieren gebruiken.
- Siroop met spuitwater voor een frisse limonade
- Rabarbersiroop met tonic
- Als topping bij een ijsje
- Samen met wat aardbeien
- …
Aan de slag met rabarbersiroop? Dan vind je het receptje hieronder.
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Rabarbersiroop
Heerlijke rabarbersiroop, voor in een drankje of bij een dessert
Benodigdheden
- Zeef
- Keukenhanddoek
Ingrediënten
- 1 kg rabarber
- 1 liter water
- 1 citroen
- 300 gram suiker
Instructies
- Was de rabarber goed en snijd in kleine stukjes
- Doe de rabarber in een kookpot samen met het water. Breng aan de kook maar roer niet!
- Als het water kookt, zet dan het vuur wat lager en laat nog een kwartiertje verder pruttelen. Nog steeds niet roeren, anders wordt je sap straks troebel.
- Neem een grote kom, bvb een saladekom, en plaats hierop een zeef met daarin een schone keukenhanddoek. Voeg de rabarber en het water toe in de zeef en laat rustig uitlekken. Opnieuw niet roeren of aanduwen.
- Als al het vocht door de zeef is, doe dit dan in een kookpot en breng aan de kook met de suiker en het citroensap.
- Laat koken tot alle suiker is opgelost.
- Giet daarna in glazen flessen of bokalen die goed afsluitbaar zijn.
Notities
Je kan de flessen enkele maanden bewaren op een donkere plek. Plaats ze eenmaal geopend wel in de koelkast.
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze rabarbersiroop en limonade?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.