Feestelijke quiche met zalm, garnaal & prei, zonder bladerdeeg – recept

Ik ben een fan van quiches, het is niet veel werk en voor mij is het comfort food. Je kan er je restjes in verwerken en ook ideaal om de vele eitjes van onze kippen te verwerken ­čśë Ook heel gemakkelijk om de dag nadien als lunch mee te nemen naar het werk.

Ik maakte ditmaal een feestelijke quiche met gerookte zalm, garnalen en prei.

De bodem maakte ik zelf, omdat ik geen favoriet ben van een bladerdeeg bodem omwille van de vettige bodem en de overbodige ingredi├źnten in een pakje bladerdeeg. Bovendien is het nog zo makkelijk en snel om zelf te maken.┬á Wat heb je nodig?

Deze quiche is voor 3 à 4 personen. Eet ze samen met een frisse salade.

Ingredi├źnten

voor de bodem van de quiche

  • 200gr amandelmeel
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 (groot) ei
  • 1 theelepel kruiden – oregano
  • (kruiden)zout

voor de vulling van de quiche

  • 4 eitjes
  • 250gr mascarpone
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram garnaaltjes
  • 350 gram (diepvries)prei
  • zwarte peper
  • dille, oregano of andere groene kruiden

quiche zonder bladerdeeg met zalm, garnaal & prei

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Meng het amandelmeel, 3 eetlepels gesmolten kokosolie, 1 ei en 1 theelepel oregano in een kom. Meng goed en stort dan het deeg  uit op een taartvorm bekleed met bakpapier. Duw het deeg goed aan op de bodem en de zijkant van de vorm.

Prik gaatjes in de bodem en bak 10-12 minuten.

Maak intussen de vulling van de quiche.

Doe de 4 eitjes en de mascarpone in een kom en klop goed op totdat je geen brokjes meer hebt.

Snijd de gerookte zalm in stukjes en voeg deze samen met de garnalen toe aan het ei-mascarpone mengsel. Kruid met groene kruiden zoals dille en oregano of voeg kruiden toe naar eigen smaak.

Stoof de prei en verwijder het overtollige vocht.

Leg de prei op de bodem van de quiche en voeg het mengsel toe. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden.

 

Smakelijk!

DrDetoxBox
Share: