Yokoso – sushi restaurant in Gent

1K

Onlangs gingen we sushi eten bij Yokoso in Gent. Wat een ervaring!

Yokoso betekent welkom in het japans, en zo voelden we ons ook. Je krijgt meteen een tas groene thee aangeboden terwijl je wacht op je sushi. Ook water krijg je aangeboden bij je menu.

Je kan er je je eigen sushi roll samenstellen of genieten van één van de menu’s. Wij aten het YokoFoty menu: verschillende soorten sushi, sides dishes en mochi ice. Eén voor één was alles super lekker. Ik lieg niet als dit de lekkerste sushi is die ik al at.
Het menu is voor 2 à 3 personen. Wij aten het met z’n tweetjes, maar het was toch echt wel veel 😉

We namen ook nog een sushi roll mee naar huis, die ik zelf samenstelde. Ik koos voor een ‘omgekeerde’ sushi roll, namelijk de ‘Uramaki’ met een vulling van onder andere tempura shrimps, mango, avocado en komkommer en een topping van lente ui en Japanse mayonaise.

Leuk om zelf te kiezen wat je in je sushi roll wenst, want soms zijn er gewoon dingen die je niet lust… zoals ik bijvoorbeeld geen fan ben van de spicy toppings.

sushi zelf samenstellen

Het restaurant is niet heel groot maar wel erg gezellig. Een leuke zithoek met tafels, of typische Japanse tafeltjes aan het venster. 

Als afsluiter aten we nog mochi ijs. Ik had hier nog nooit van gehoord, dus leuk om hiermee kennis te maken. Het waren 3 soorten ijs, omhuld door laagje rijstdeeg.

Yokoso Sushi restaurant in Gent, must do!

Zeker een must-do voor elke sushi lover! Het is ook heel goed gelegen, in het centrum van Gent, in een zijstraat van de veldstraat. Ideaal voor een uitstapje in Gent.

Place to be

Voldersstraat 17A, 9000 Gent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close