fbpx

Op food tour in Aalst – ontdek onze hotspots

6.2K

Wie aan Aalst denkt, denkt aan Carnaval. Misschien heeft dat er mee te maken dat ik nu pas voor het eerst in Aalst kwam. Ik ben niet zo’n carnavalsmens, dat leeft bij ons eigenlijk niet zo. Maar Aalst heeft veel meer te bieden dan Carnaval.

Afgelopen weekend ging ik mee op food tour door Aalst, georganiseerd door Visit Aalst & Tafelklap.

Een toffe manier om Aalst te ontdekken en de mooie stad te leren kennen. Ontdek hieronder onze hotspots en maak kennis met enkele leuke adresjes in Aalst.

Ik neem je mee naar de leuke hotspots uit de food tour

1. Philimonius

Onze eerste stop was bij Philimonius, een super gezellige koffie & concept store. Nog leuker wordt het als Jo begint te vertellen met passie over zijn koffies, maar ook over alle leuke merken die in de winkel liggen. Merken met een verhaal, al dan niet lokaal, met aandacht voor duurzaam.

Je drinkt er naar het schijnt de lekkerste koffie. Naar het schijnt, want helaas ik drink geen koffie (sorry 🙈) Wat ik wel heb mogen proeven: heerlijke Chai thee. Maar echt ZO lekker! Je kan de Chai ook in de winkel kopen.

Jo maakt de Chai samenstelling zelf, volledig biologisch en zonder onnodige extra’s zoals aroma’s of bewaarmiddelen. Ik kom hier zeker nog terug!

Place to be: Louis D’Haeseleerstraat 8 – Aalst

Onderweg naar onze volgende stop, passeren we ook nog eens langs Mariska van Lissum, we wandelen door haar winkeltje onderweg naar onze volgende bestemming. Mariska is tattoo artist, maar sinds corona startte ze met het ontwerpen van juwelen. We mochten met haar juwelen ook al kennis maken bij Philimonius.

2. Huis De Vos

Huis De Vos is onze tweede stop. Het oudste kruidenierswinkeltje in Aalst, die al 4 generaties ver gaat. Dit authentieke winkeltje is om je ogen uit te kijken. Van op de vloer tot op het plafond staat alles propvol. Dergelijke winkeltjes vind je niet veel meer. Misschien zou je niet meteen in dit winkeltje binnen stappen, maar toen ik hoorde van de gids dat hier vaak lange wachtrijen staan, was ik erg benieuwd!

We werden hartelijk ontvangen door Marijke. Een dame die met fierheid en trots in haar winkel staat. Niets is haar teveel. We mogen proeven van haar echte Aalsterse vlaai en speculoos. Heerlijk!

Place to be: Pontstraat 73 – Aalst

3. Cimorné

Cimorné is een ontmoetingsplaats waar heel wat creatieve ondernemers werden samengebracht. Als eerste, en daar kan je niet om heen, vind je er De Fietserij. Ze maken unieke fietsen en je kan er ook fietsen huren. De Fietserij geeft het gebouw meteen een aparte look & feel, door de houten wielerpiste in het midden van het gebouw, en verlichte fietsen die aan het plafond hangen.

Je vind er ook een zuurdesembakkerij – kan je alvast iets lekkers eten terwijl je wacht op je fiets, een leuke plant & interieurshop Drift, en nog enkele andere leuke hotspots.

Place to be: Alfred Nichelsstraat 14 – Aalst

4. Lilly’s Escargots

We wandelen verder om onze honger te stillen en een aperitiefje te drinken. Aan de Sint-Annabrug vind je een leuk kraampje waar de escargots voor je neus worden klaargemaakt. Verser kan niet.

Hoewel ik bij escargots vrijwel altijd mijn neus optrek, wou ik toch even proeven. En ja hoor, lekker was het!

Place to be: Lily’s Escargots – Molendries – Aalst

5. Zuivelshop & ijsbar Keymeulen

In deze winkel krijg ik meteen zin om te proeven: ijsjes, heerlijke dessertjes zoals chocolademousse, tiramisu, cheesecake, … noem maar op! Maar ook verse yoghurt, melk en kaas.

Al deze producten komen van de melkveebedrijf & boederij Keymeulen. Als ik de man hoor vertellen, heb ik meteen zin om ook eens langs te gaan op de boerderij. Dat staat bij deze ook op m’n todo lijstje om te combineren met een wandeling in de buurt.

We proefden van de heerlijke kazen, die we konden meenemen naar onze volgende stop om verder te genieten…

Place to be: Kattestraat 55A – Aalst

6. Towerhotel

Eten met een panoramisch zicht over Aalst, dat deden we in de rooftopbar van het Towerhotel. We mochten er proeven van de kaas van Keymeulen en charcuterie van Slagerij De Jaeger

Maar ook een gepast drankje ontbrak niet. We mochten proeven van Cockney’s Gin, gestookt in Aalst door Stokerij Van der Schueren.

In het hotel kan je overigens ook terecht voor een ontbijtje. Volgens mij wel een must-do op een zonnige dag om te genieten van de rooftop bar.

Place to be: Towerhotel – Vrijheidstraat 62 – 9300 Aalst

7. Murphy’s

Alsof we nog niet genoeg gegeten hadden… toch gingen we door 🙂
Als laatste eetplek gingen we naar Murphy’s, een L.A. inspired burger place waar je smashed burgers & streetfood kan eten.
Je kan er zowel binnen – in een instagramwaardig interieur – als buiten eten, maar zoals het hoort bij “streetfood” aten we allen gezellig buiten.

Ook een plek waar ik nog eens terug kom, samen met vriendlief dan, die een echte vleeseter is.

Wil je zien hoe deze smashed burgers gemaakt worden? Bekijk dan ook even dit filmpje op mijn instagram pagina.

Place to be: Molenstraat 12 – 9300 Aalst

8. Den biekerf

Via De Grote Markt van Aalst gingen we door naar het oudste café’tje van Aalst, een typische bruine kroeg vol sfeer. Hoewel een bruine kroeg een plaats is waar je mij eigenlijk bitter weinig kan vinden, vond ik het toch leuk om langs te gaan bij bij ‘Den Biekerf‘. Ik werd meteen vrolijk van de sfeer die er was. Wil je even mee genieten? Neem dan ook even een kijkje bij het filmpje dat ik gelinkt had hierboven (bij puntje 7).

Place to be: Kerkstraat 26 – 9300 Aalst


Bedankt aan Visit Aalst & Tafelklap voor de uitnodiging. En bedankt aan de mede foodbloggers die mee op stap waren om er een fijne dag van te maken.

groepsfoto foodtour in aalst
Foto door Lizzylizzblog

Join the Conversation

  1. Wat een leuk sfeerverslag, Tine. Je laat mij als weer beleven. Fijn dat je erbij was en heel graag tot een volgende gelegenheid.

    1. innersparkle Author says:

      Nogmaals bedankt voor de fijne dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close