Hotspot Boker Tov met Tel Aviv street food opent nu ook in Gent

1K

Sinds vorige week is Gent een culinaire hotspot rijker. Na 3 succesvolle vestigingen in Antwerpen breidt Boker Tov uit naar Gent, en daar kunnen we alleen maar blij van worden.

Ik ging vorige week langs en kon genieten van heerlijke Tel Aviv streetfood. ‘Boker Tov’ betekent ‘goedemorgen’ in het Hebreeuws, maar je kan er de hele dag langs gaan. Zelf ging ik voor de lunch, maar je kan er dus ook ontbijten/brunchen, een koffietje drinken met een stukje taart of langs gaan voor een diner.

Boker Tov bevindt zich vlakbij het bekende Gravensteen en is gevestigd in een historisch pand waar tot voor kort een hippe koffiebar gevestigd was. Nu kan je er dus de hele dag terecht, van 9u tot 21u.

Boker Tov wordt gerund door Lori Dardikman en Tom Sas, zij delen niet alleen hun leven, maar ook een diepe passie voor de Midden-Oosterse keuken. In 2020 brachten ze ‘Boker Tov’ tot leven.

Tom Sas, eigenaar: â€œMet Boker Tov brengen we een stukje van het Midden-Oosten naar België. Mijn vrouw Lori en ik openden onze eerste vestiging vlak voor de lockdown in 2020. Anno 2023 telt Boker Tov drie Antwerpse vestigingen, een cateringservice, we zijn elke zomer terug te vinden op verschillende festivals, je vindt onze producten terug in de supermarkt en nu laten we ook Gentenaars proeven van de lekkerste hummus.” 

Midden-Oosterse keuken in hartje Gent

De funky keuken van Boker Tov staat voor een overvloed aan verse kruiden en groenten, frisse tonen en smaakmakers. Achter de kookpotten staat Thomas Swenters, voormalig chef van Upper Room Bar van The Jane, De Librije en Godevaart. Hij ontwikkelde samen met Lori het menu. Op de kaart – zowel in Antwerpen als Gent – vind je typische Midden-Oosterse gerechten als baba ganoush en labneh, maar ook sabish, een pitabroodje gevuld met gefrituurde aubergine, hummus, hardgekookt ei en groenten of pulled lamb, kruidige dips en salade fattoush. Wie wil, kan ook het Midden-Oosten in huis halen, want Boker Tov is ook een delicatessenzaak.

Mijn aanrader: probeer zeker de baba ganoush!

PRAKTISCH

Boker Tov Gent, 
Burgstraat 20 Gent

Open van maandag tot zaterdag van 9u tot 21u
Zondag open van 9u tot 16u

Foto’s: TheEdenStories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close