Salade van parelcouscous met kip & mango dressing

Zomerse temperaturen vragen om een zomers gerechtje. Deze salade met kip, mango, granaatappel en broccoli is daar ideaal voor.

Ingrediënten voor deze kip-mango salade

1 kipfilet
1 granaatappel
1 avocado
1/2 mango
1/2 kleine broccoli
100 gram parelcouscous
Een beetje olijfolie
Zwarte peper

Voor de mango dressing:
1/2 mango
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel limoensap

Afwerking:
Peper & zout
Platte peterselie

Bereiding

  • Bak de kipfilet in de pan met wat olijfolie en kruid af met peper.
  • Snijd de kipfilet in schijfjes of reepjes en laat afkoelen.
  • Kook de parelcouscous gaar volgens de verpakking, spoel af onder koud water en laat ook verder afkoelen.
  • Intussen kan je de broccoli gaar stomen en alsook laten afkoelen.
  • Snijd de ene helft van de mango in reepjes en houd de andere helft opzij om straks de dressing te maken.
  • Ontpit de granaatappel. Indien dit niet je favoriete werkje is, kan je ook kant en klare granaatappelpitjes kopen in onder andere Albert Heijn.
  • Snijd de avocado in stukjes en doe er wat citroen of limoensap over om het verkleuren tegen de gaan.

Doe de kipfilet, parelcouscous, broccoliroosjes, granaatappelpitjes, avocado en de mango reepjes in een schaal en meng.

Mango dressing

  • Doe alle ingrediënten voor de mango dressing in een kleine foodprocessor, meng en klaar.

Doe wat van de mango dressing over de couscous salade en kruid af met peper en zout. Werk af met platte peterselie.

Smakelijk!


Maak je deze parelcouscous salade ook een eens? Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten & feature jullie foto’s in mijn stories.

Share: