Het seizoen van de appels is volop aan de gang. Meerdere mini boompjes staan in mijn tuin te blinken. De ene soort is al wat vroeger rijp dan de andere, maar ik heb een grote hoeveelheid aan appels dit jaar. Na de appelpannenkoeken komen nu ook appelbroodje aan de beurt.
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Mini appelbroodjes
Perfect als ontbijt of tussendoortje
Benodigdheden
- 1 Bakvorm voor cupcakes
Ingrediënten
Appelbroodjes
- 2 appels
- 300 gram volkoren speltmeel
- 0,5 el baking soda
- 2 el wijnsteenbakpoeder
- 200 gram griekse yoghurt
- 50 gram suikervervanger 1 op 1 suikervervanger zoals pure via
- 70 ml zonnebloemolie
- 2 eieren
- 1 snuifje zout
Crumble
- 15 gram kokosolie
- 2 el pompoenpitten
- 2 el kokossuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng het speltmeel, baking soda, wijnsteenbakpoeder en het zout
- Schil de appels en snijd in stukjes
- Voeg de yoghurt, suiker, zonnebloemolie en eieren toe aan het droge mengsel
- Meng alles goed door elkaar tot je een mooi geheel hebt
- Voeg de stukjes appel toe en meng goed.
- Verdeel het deeg over de bakvorm
- Smelt de kokosolie (dit kan met de microgolfoven of in een pannetje) en meng de kokossuiker en pompoenpitten eronder.
- Verdeel het mengsel over het deeg
- Bak 15 à 20 minuten. Kijk met een prikker of mes of het deeg goed gebakken is.
Notities
Tip: heb je er over? Vries ze in, ze zijn even lekker nadien. Je kan ze ook een klein beetje opwarmen voor je ze eet, want warm zijn ze ook lekker.
Meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten zoals deze mini appelbroodjes?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.