fbpx

Paprika, de perfecte app om je weekmenu te plannen

32.1K

Gezond eten vraagt wat planning. Zeker als je het niet gewoon bent, zoals ik. Ik ging tot voor kort vaak naar de winkel zonder boodschappenlijstje, zonder plan wat ik zou eten. Enkele kant en klare maaltijden, enkele pakken vlees & blikgroenten en klaar. Eenvoudig, want dat alles blijft ook nog eens lang goed.

Nu ik de stap naar gezond gemaakt heb, is het een hele opgave om te gaan winkelen. Al heb ik toch al wat geleerd. Sinds kort ontdekte in de Paprika app. Deze app maakt het mogelijk om al je recepten op te slaan, met deze recepten een weekplanning te maken en van daaruit je boodschappenlijstje op te maken.

Ik laat je even meekijken en leg even kort uit hoe het werkt.

 1. Recepten toevoegen
  Om te starten moet je uiteraard eerst je recepten toevoegen. Dit kan een heus werkje zijn, maar het bespaart je nadien veel tijd. Je kan manueel recepten toevoegen (via nieuw recept) die je overtypt vanuit je kookboeken, maar je kan ook via ingebouwde browser naar je favoriete websites surfen en op deze manier je recept snel toevoegen.

       recept toevoegen via de browser

  Je kan je recepten ook makkelijk indelen in verschillende mappen, zoals bijvoorbeeld ontbijt, lunch, diner, … binnen die mappen kan je ook nog eens submappen maken. Zo maak ik zelf bijvoorbeeld onder diner verschillende mapjes met de chefs.

  categorieën

 2. Planning maken
  Als je alle recepten hebt toegevoegd kan je heel eenvoudig je weekplanning maken. Ga naar ‘maaltijden’ en klik op het + knopje rechtsboven. Daarna kan je bladeren door je recepten. Je kiest een recept, kiest de dag en het tijdstip en klaar!

  weekplanning  overzicht recepten

 3. Boodschappenlijstje opstellen
  Daarna maak je een boodschappenlijstje aan de hand van je weekplanning. Je kan elk recept uit je planning aanklikken en de ingrediënten in je boodschappenlijstje zetten. Makkelijker dan dat kan niet!

  boodschappenlijstje

 4. Naar de winkel én genieten 😉

De app is niet gratis, maar ik vind het zijn prijs meer dan waard. Het bespaart me veel tijd en frustratie 😉

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close