Gemarineerde vegetarische kipspiesjes voor de grill of barbecue

98

Vegan of vegetarisch op de barbecue of de grill? Dat kan met deze vervanger voor kipspiesjes.

De SoChicken spiesjes van SoFine zijn een volwaardig alternatief voor kip. Zelfs mijn wederhelft, die een echte vleeseter is, keurde ze goed.

Ik marineerde de spiesjes met sojasaus, honing en look. Daarna gingen ze in de grillpan.

Wij aten ze als lunch, vergezeld van enkele side dishes: een salade van edamame bonen & linzen en een koude pasta salade. Als sausje koos ik voor Tzatsiki.

Ook top op de barbecue, zowel als maaltijd of als aperitiefhapje/voorgerechtje.

Vegetarische kipspiesjes

In een heerlijke marinade van honing, sojasaus en look

Ingrediënten

  • Sofine SoChicken spiesjes
  • 2 el honing
  • 5 el sojasaus
  • 1 teentje look

Instructies

  • Snijd de look zeer fijn of gebruik een lookpers
  • Meng de sojasaus met de honing en de look
  • Laat de SoChicken spiesjes 15 minuten marineren
  • Bak ze daarna enkele minuten aan in een grillpan

Notities

De kipspiesjes van SoChicken zijn vegan, maar door gebruik van honing in de marinade zijn ze inet meer vegan. Wil je ze vegan houden, gebruik dan een plantaardig alternatief voor honing.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Sofine.

Maak je deze vegetarische kipspiesjes ook eens?

social shareTag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close