Na de vlierbloesemsiroop is hier nu ook het receptje om vlierbloesemgelei te maken.
Wat heb je nodig voor de vlierbloesemgelei?
![vlierbloesemgelei](https://www.innersparkle.be/wp-content/uploads/2020/05/vlierbloesemgelei-1.jpg)
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Vlierbloesemgelei
Ingrediënten
- 500 ml water
- 15 vlierbloesemschermen
- Sap van 2 citroenen
- 500 gram geleisuiker
Instructies
- Neem een pot of kan, doe er de bloesems in en overgiet met 500ml koud water en voeg het sap van 2 citroenen toe. Dek af en laat een dag trekken. Zet op een koele plek.
- Zeef het sap en doe deze in een kookpot. Voeg de geleisuiker toe en laat een 3-tal minuten doorkoken.
- Steriliseer intussen je bokalen en vul ze daarna op met de warme gelei.
- Sluit meteen, zet ondersteboven en laat afkoelen.
![](https://www.innersparkle.be/wp-content/uploads/2020/05/vlierbloesem-gelei-783x1024.jpg)