Wie lust ze niet: brownies? Ik eet ze super graag als dessert, als ze lekker luchtig zijn en met een mooi gebroken laagje op de brownie.
Deze brownie koeken zijn net zoals de gekende brownies. Smeuïg vanbinnen, heerlijke chocolade smaak, een krokant gebroken laagje vanbuiten en zacht vanbinnen.
Krijg je al het water in de mond? Ga dan zeker aan het bakken, want ik beloofd het je, deze brownie koeken zijn hemels.
Recept voor brownie koeken
Dit recept is voor 30 brownie koeken, dat is best een grote hoeveelheid, maar je kan eenvoudig de ingrediënten delen door 2 als je minder koeken wil maken.
Maar, ik zeg het je, ze zijn verslavend lekker én als je er veel maakt kan je ze net als ik uitdelen. Positieve reacties verzekerd!
Hier komt het recept:
Vond je het lekker?
Smeuïge brownie koeken
Benodigdheden
Ingrediënten
- 400 gram Donkere chocolade
- 300 gram Patisserie bloem
- 225 gram Boter ongezouten
- 220 gram Kristalsuiker
- 175 gram Lichtbruine cassonade suiker
- 4 Eieren
- 2 tl Vanillepoeder
- 1 zakje Bakpoeder 16 gram
- Grof zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden – hetelucht
- Doe de boter blokjes en de chocolade in stukjes en doe deze samen in een kom om au bain marie te smelten.
- Smelt de boter en de chocolade op een laag vuur, deze mag niet heet worden!
- Doe de beide suikers en de eieren in de keukenrobot en mix minimum 5 minuten tot je een lichtgele dikke massa hebt.
- Voeg het chocolade mengsel toe aan het suiker-ei mengsel en klop nog even op in de keukenrobot tot alles goed gemengd is.
- Meng het bakpoeder en de vanille poeder onder de patisserie bloem.
- Voeg dit toe aan de rest en meng kort door. Doe dit niet te lang, juist lang genoeg tot alles gemengd is.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop hoopjes deeg met behulp van een ijsschep. Gebruik een volle ijsschep per koekje.
- Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes want ze lopen nog een beetje uit.
- Bak de koekjes ongeveer 10 minuten. De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Dat is ok 🙂
- Laat kort afkoelen en haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat met een spatel en leg ze op een rooster.
- Bestrooi de koeken met wat grof zout
- Bak daarna de volgende lading koekjes.
- Ik bak de koekjes op verschillende bakplaten en steek deze per 2 platen in de oven.
- Tussendoor kan je het deeg wat in de koelkast zetten, het zal dan ook wat steviger worden.
Maak je deze brownie koeken ook eens?
Laat een reactie na hieronder of tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.
ik heb net geproefd…..
Het Allerbeste recept van brownie tot nu toe.
Nog eens bedankt
Heb ze vandaag gebakken, zo lekker 🤤
Wauww heerlijk. Super smeuïg en krokant van buiten! Aanrader. Je kan ook een sandwich er van maken met ijs. Wel kleinere koekjes maken, anders te heftig.
Ja, leuk ideetje!
super lekker
Hey, kan ik deze koekjes vullen met witte chocolade als kern? Ik zou er graag gevulde browniekoekhes van maken zou dat werken?
Dat lijkt me wel mogelijk maar ik heb het zelf nog niet geprobeerd.
Wat bedoel je met vanillepoeder? De vanille puddingpoeder van Imperial? Ik heb het zo gedaan en ze zijn er goed (en lekker!) uitgekomen maar ik was niet zeker. Bedankt voor het receptje alvast!
Het is een soort zwart-bruin poeder. Als je op google ven ‘vanille poeder’ intikt zal je zien wat ik bedoel. blij dat het toch gelukt is!
en hoe ziet de vanillepoeder eruit verpakking? groetjes Wendy
Het is een soort zwart-bruin poeder. Als je op google ven ‘vanille poeder’ intikt zal je zien wat ik bedoel. blij dat het toch gelukt is!
hey,
wat is lichtbruine cassonade suiker? en waar koop je dat? is dat hetzelfde als lichtbruine basterdsuiker? de vanillesuiker hoe ziet de verpakking eruit waar te koop?
groetjes Wendy
Dag Wendy, ja dat is lichtbruinde basterdsuiker. De verpakking van de vanillepoeder is afhankelijk van het merk, ik gebruikte er van Mill & Mortar, dat is een zwart doosje. Zoek even vanillepoeder in Google, dan zie je wat ik bedoel. Groetjes
bedankt voor je snelle reactie. ik ga ze zeker een keer maken!
groetjes Wendy
heyy, when I make these cookies, they always completely flatten out in the oven. Do you have a tip to avoid that?
Hi, it’s normal that the cookies flatten out a bit. Did you mix at least for 5 minutes so you have a light yellow thick consistency? Step 7 is also important to just mix briefly, not too long. These 2 steps are the most important.
Het is heel lekker en snel