fbpx

Smeuïge brownie koeken – recept

67.2K

Wie lust ze niet: brownies? Ik eet ze super graag als dessert, als ze lekker luchtig zijn en met een mooi gebroken laagje op de brownie.

Deze brownie koeken zijn net zoals de gekende brownies. Smeuïg vanbinnen, heerlijke chocolade smaak, een krokant gebroken laagje vanbuiten en zacht vanbinnen.

Krijg je al het water in de mond? Ga dan zeker aan het bakken, want ik beloofd het je, deze brownie koeken zijn hemels.

brownie cookies recept
De combinatie van chocolade en zout maakt het brownie koekje af!

Recept voor brownie koeken

Dit recept is voor 30 brownie koeken, dat is best een grote hoeveelheid, maar je kan eenvoudig de ingrediënten delen door 2 als je minder koeken wil maken.

Maar, ik zeg het je, ze zijn verslavend lekker én als je er veel maakt kan je ze net als ik uitdelen. Positieve reacties verzekerd!

Hier komt het recept:

4.7 van 26 beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Smeuïge brownie koeken

Een lekker smeuïge en luchtige brownie, met een gebroken laagje bovenop. Dit, maar dan in een koekje. Zalig lekker en helemaal niet moeilijk om te maken.
porties 30 stuks
Bereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 40 minutes

Ingrediënten

  • 400 gram Donkere chocolade
  • 300 gram Patisserie bloem
  • 225 gram Boter ongezouten
  • 220 gram Kristalsuiker
  • 175 gram Lichtbruine cassonade suiker
  • 4 Eieren
  • 2 tl Vanillepoeder
  • 1 zakje Bakpoeder 16 gram
  • Grof zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden – hetelucht
  • Doe de boter blokjes en de chocolade in stukjes en doe deze samen in een kom om au bain marie te smelten.
  • Smelt de boter en de chocolade op een laag vuur, deze mag niet heet worden!
    chocolade en boter smelten
  • Doe de beide suikers en de eieren in de keukenrobot en mix minimum 5 minuten tot je een lichtgele dikke massa hebt.
    brownie koeken ei en suiker opkloppen
  • Voeg het chocolade mengsel toe aan het suiker-ei mengsel en klop nog even op in de keukenrobot tot alles goed gemengd is.
  • Meng het bakpoeder en de vanille poeder onder de patisserie bloem.
  • Voeg dit toe aan de rest en meng kort door. Doe dit niet te lang, juist lang genoeg tot alles gemengd is.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop hoopjes deeg met behulp van een ijsschep. Gebruik een volle ijsschep per koekje.
    hoopjes maken voor de brownie koeken
  • Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes want ze lopen nog een beetje uit.
  • Bak de koekjes ongeveer 10 minuten. De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Dat is ok 🙂
  • Laat kort afkoelen en haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat met een spatel en leg ze op een rooster.
  • Bestrooi de koeken met wat grof zout
  • Bak daarna de volgende lading koekjes.
  • Ik bak de koekjes op verschillende bakplaten en steek deze per 2 platen in de oven.
  • Tussendoor kan je het deeg wat in de koelkast zetten, het zal dan ook wat steviger worden.
Gerecht: Zoetigheden

Maak je deze brownie koeken ook eens?

social shareLaat een reactie na hieronder of tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Join the Conversation

  1. Eliane says:

    5 stars
    ik heb net geproefd…..
    Het Allerbeste recept van brownie tot nu toe.
    Nog eens bedankt

  2. Katia says:

    5 stars
    Heb ze vandaag gebakken, zo lekker 🤤

  3. Carla says:

    Wauww heerlijk. Super smeuïg en krokant van buiten! Aanrader. Je kan ook een sandwich er van maken met ijs. Wel kleinere koekjes maken, anders te heftig.

    1. innersparkle Author says:

      Ja, leuk ideetje!

  4. Anoniem says:

    5 stars
    super lekker

  5. Hey, kan ik deze koekjes vullen met witte chocolade als kern? Ik zou er graag gevulde browniekoekhes van maken zou dat werken?

    1. innersparkle Author says:

      Dat lijkt me wel mogelijk maar ik heb het zelf nog niet geprobeerd.

  6. 5 stars
    Wat bedoel je met vanillepoeder? De vanille puddingpoeder van Imperial? Ik heb het zo gedaan en ze zijn er goed (en lekker!) uitgekomen maar ik was niet zeker. Bedankt voor het receptje alvast!

    1. innersparkle Author says:

      Het is een soort zwart-bruin poeder. Als je op google ven ‘vanille poeder’ intikt zal je zien wat ik bedoel. blij dat het toch gelukt is!

  7. Wendy says:

    en hoe ziet de vanillepoeder eruit verpakking? groetjes Wendy

    1. innersparkle Author says:

      Het is een soort zwart-bruin poeder. Als je op google ven ‘vanille poeder’ intikt zal je zien wat ik bedoel. blij dat het toch gelukt is!

  8. Wendy says:

    hey,
    wat is lichtbruine cassonade suiker? en waar koop je dat? is dat hetzelfde als lichtbruine basterdsuiker? de vanillesuiker hoe ziet de verpakking eruit waar te koop?
    groetjes Wendy

    1. innersparkle Author says:

      Dag Wendy, ja dat is lichtbruinde basterdsuiker. De verpakking van de vanillepoeder is afhankelijk van het merk, ik gebruikte er van Mill & Mortar, dat is een zwart doosje. Zoek even vanillepoeder in Google, dan zie je wat ik bedoel. Groetjes

      1. Wendy says:

        bedankt voor je snelle reactie. ik ga ze zeker een keer maken!
        groetjes Wendy

  9. Lotte says:

    heyy, when I make these cookies, they always completely flatten out in the oven. Do you have a tip to avoid that?

    1. innersparkle Author says:

      Hi, it’s normal that the cookies flatten out a bit. Did you mix at least for 5 minutes so you have a light yellow thick consistency? Step 7 is also important to just mix briefly, not too long. These 2 steps are the most important.

  10. Alice says:

    5 stars
    Het is heel lekker en snel

4.70 from 26 votes (21 ratings without comment)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close