Crinkle koekjes, ze zien er misschien moeilijk uit, maar dat is het absoluut niet.
Althans, ik dacht altijd dat dit veel te moeilijk was en ik had me er nooit eerder aan gewaagd. Tot ik dit recept tegen kwam. Het zag er eenvoudig uit en dat was het ook. Weinig werk en dus totaal niet moeilijk. Dat is wat we graag horen!
Dit recept is van de Australische chef Belinda Macdonald. Nog meer van deze lekkere recepten? Haar boek “Belinda’s Homemade cookies” is een echte aanrader.
Recept gepost met toestemming van Belinda.
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Cointreau-truffelkoekjes
Heerlijke cointreau-truffelkoekjes van Belinda Macdonald – Uit het boek "Belinda's homemade cookies"
Ingrediënten
- 35 gram boter op kamertemperatuur
- 80 gram fijne suiker
- 80 gram fijne patisseriebloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 30 gram cacao
- 15 ml cointreau
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Meng de boter en de suiker in een kom en voeg het ei toe.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao samen in een kom en voeg ook dit toe.
- Doe de cointreau bij het mengsel en meng alles goed door elkaar.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Giet de poedersuiker in een brede kom.
- Haal het deeg uit de koelkast en draai met je handen bolletjes van ongeveer 3 centimeter doorsnee.
- Rol de bolletjes door de poedersuiker, zorg dat ze volledig bedekt zijn.
- Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.