Een eenvoudig hapje die iedereen lekker vindt? Yes, deze smashed potatoes met kruidendip zijn om van te smullen!
Ze zijn lekker crunchy… beter dan chips!
![crunchy smashed potatoes](https://www.innersparkle.be/wp-content/uploads/2022/12/crunchy-smashed-potatoes.jpg)
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Crunchy smashed potatoes met kruidendip
Een eenvoudig hapje die iedereen lekker vindt
Ingrediënten
Voor de smashed potatoes
- 500 gram krieltjes
- 2 el olijfolie
- specerijen naar keuze Tip: paprika poeder en happy roots van Mill & Mortar
Voor de dipssaus
- 125 gram Boursin zacht en romig kruiden
- 2 el natuuryoghurt
- 1 handvol basilicum
- Peper
- lookpoeder
Instructies
- Kook de krieltjes 20 minuten en verwarm de oven voor op 190 graden.
- Maak intussen de kruidenolie voor op de krieltjes. Neem hiervoor 2 eetlepels olie en kruid naar keuze met bvb paprika poeder, …
- Ook de dipsaus kan je al maken. Neem hiervoor de Boursin, de basilicum, peper, lookpoeder en de natuur yoghurt en mix met een staafmixer fijn.
- Als de aardappelen gaar zijn, giet af en dip even droog.
- Leg ze op een bakplaat en druk ze plat met een glas.
- Smeer in met de kruidenolie en bak 20 à 30 minuten tot ze crunchy zijn.
Meer inspiratie en snelle recepten zoals deze smashed potatoes?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be. Vind er ook de video voor deze smashed potatoes.