Tiramisu wordt vaak gemaakt met alcohol en koffie. Twee zaken die ik niet lust. Het klassieke recept bevat ook veel kcal en suikers. Daarom maakte ik mijn eigen gezondere versie van tiramisu, zonder alcohol en met thee in de plaats van koffie!

Ik koos voor een Chai thee op basis van Honeybush. Gezien deze recent één van mijn favoriete thee’tjes is geworden, wou ik dit graag een keertje uittesten in mijn gezondere versie van de tiramisu.

Ingrediënten voor deze tiramisu

  • 125 gram mascarpone
  • 125 gram Turkse yoghurt (kan ook met een vaste Griekse yoghurt)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloemenhoning
  • 100 gram volkoren speculoos
  • Chai thee (of andere thee naar keuze)

Met deze hoeveelheid maak je 3 tot 4 glaasjes, afhankelijk van de grootte uiteraard.

Recept tiramisu met speculoos

  • Maak een sterke thee. Ik gebruikte een grote soeplepel thee op zo’n 150-200ml water en liet deze zo’n 10 minuten trekken. Het zakje thee kan je daarna gewoon nog een keer gebruiken om een tasje thee mee te drinken.
  • Splits de eierdooier van het eiwit en meng de eierdooier met de honing. Meng met de keukenrobot tot een luchtig geheel.
  • Voeg de mascarpone en de Turkse yoghurt erbij en mix tot een glad beslag.
  • Klop het eiwit volledig stijf en lepel het voorzichtig onder je beslag
  • Nu ga je de glaasjes vullen. Neem een speculoosje en drenk het in de thee. Leg het op de bodem van het glas en schep er daarna wat beslag op. Herhaal tot je verschillende laagjes bekomt.
  • Plaats de glaasjes minstens 3 uur in de koelkast.
  • Werk af met wat kruimels speculoos.

De tiramisu was nog lekkerder de dag nadien, de smaken waren heel goed vermengd! Kan je even wachten, laat hem dan een nachtje in de koelkast staan 😉

Smakelijk!


Maak je deze gezondere tiramisu ook een eens? Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten & feature jullie foto’s in mijn stories.

Share: