Chocoladetaart met frambozen

994

Heb jij al je dessert gekozen voor op de feesttafel? Nee? Dan is deze makkelijke cake een aanrader! 

Niet moeilijk om te maken, snel klaar en helemaal op voorhand te bereiden, zodat je het moment zelf geen werk hebt. Je kan ze bovendien ook nog feestelijk presenteren, net zoals kerstboompjes.

De cake maak ik suikervrij door gebruik van PureVia patisserie. Deze suikervervanger vervang je 1 op 1 met gewone suiker, dus heel makkelijk in gebruik.

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Chocoladetaart met frambozen

Kerstboompjes van chocoladecake met vulling van frambozen
porties 8 stukken

Ingrediënten

  • 200 gram PureVia patisserie
  • 200 gram gesmolten roomboter
  • 4 eieren
  • snuf zout
  • 200 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 40 gram cacaopoeder
  • 250 gram diepvries frambozen

Instructies

  • Klop de boter en suiker op in de keukenmachine of gebruik een mixer.
  • Voeg één voor één de eieren toe
  • Voeg daarna het zout, de bloem, bakpoeder en de cacao toe en meng goed
  • Meng 1 eetlepel bloem onder de frambozen
  • Doe een deel van het beslag in een ronde bakvorm, beleg met het fruit en voeg de rest van het beslag toe.
  • Bak de cake in ongeveer 45 minuten op 160 °C. Let op, de tijd kan variëren van oven tot oven, hou de cake in de gaten en prik even met een stokje om te kijken of de cake gaar is.
  • Optioneel – Werk de cake punten af met Pure Via Stevia poeder voor het opdienen.
Gerecht: Dessert, Zoetigheden
Cuisine: Belgische keuken
Zoekwoord: Cake, Chocolade

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze chocoladetaart?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Purevia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close