Overnight oats met appel & kaneel – recept

3.8K

Je dag met een stevig en gezond ontbijt starten? Dan is deze overnight oats daar ideaal voor. Met overnight oats kan je eindeloos variëren, maar dit is mijn persoonlijke favoriet!

Zoals de naam het zegt maak je dit ontbijtje klaar de avond voordien zodat het havermoutmengsel een nachtje de tijd heeft om zacht te worden. ’s Morgens geniet je van een snel ontbijt!

Wat heb je nodig?

  • Weckpot of kommetje

Ingrediënten:

  • 1 appel
  • 4 eetlepels havermout
  • 1 kleine eetlepel rozijnen
  • 120 gram volle natuuryoghurt
  • Scheutje puur appelsap
  • Halve theelepel kaneel

Hoe maak je de overnight oats?

  • Schil de appel en snij in stukjes. Doe deze in een kommetje samen met de kaneel en plaats ongeveer 1 minuut in de microgolfoven.
    Indien gewenst kan je de stukjes appel ook aanstoven in een steelpannetje in plaats van de microgolfoven te gebruiken.
  • Laat de appeltjes wat afkoelen.
  • Meng intussen de havermout met de yoghurt in het weckpotje en voeg een scheutje appelsap toe zodat het mengsel niet te vast is.
  • Meng er de rozijnen onder.
  • Voeg 3/4e van de appeltjes toe en meng nog eens goed door elkaar.
  • Werk af met de overige appeltjes en eventueel nog wat rozijnen.
  • Plaats het weckpotje in de koelkast tot morgenvroeg.

Dit recept werd ontwikkeld voor De notenshop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close