Het ideale zomerdrankje, de homemade Shaken Ice tea mix van Blend tea – inclusief kortingscode

3.9K

Ik ben nooit fan geweest van frisdranken.

Ik vind het niet lekker… als ik er dan toch eentje moest uitkiezen ging mijn voorkeur vaak naar ice tea green, van Lipton. Zonder bubbels, want die lust ik niet. 

De laatste jaren maak ik echter zelf mijn ice tea, beetje bij beetje met minder suiker.

En als ik nu een ice tea green ‘moet’ drinken (meestal als ik geen zin heb in water maar er niet echt een betere optie is), dan vind ik dit eigenlijk niet lekker meer, echt een suikerbom. Hoewel ik een zoetemondje ben, is dit voor mij toch teveel.

De ice-tea’s die ik zelf maak, die maak ik met een ‘overnight’ bereiding. Ik kies een fruit infusie of groene thee, doe deze in een grote fles koud water, voeg al dan niet wat zoetmiddel toe, beetje citroen of limoen en ik laat dit een nachtje trekken.

Lekker, maar toch niet zoals een Lipton ice tea bijvoorbeeld. Het blijft toch nog anders. Ik vind het perfect om te drinken en maak het in de zomer bijna dagelijks, maar vaak wordt het niet door iedereen geapprecieerd omdat het toch een groot verschil is met commerciële ice tea’s die vaak erg gesuikerd zijn. Als je het niet gewoon bent om zonder of met veel minder suiker te drinken, dan kan het wel eens tegenvallen.

Een ander nadeel, je moet het enkele uren op voorhand klaarmaken. Je kan niet instant genieten van een ice tea als je er plots zin in krijgt.

Maar dus… de oplossing! Lees even verder.

ice tea green lime homemade

Blend tea

Wie me een beetje kent of me al een tijd volgt weet dat ik een fervente thee drinker ben. Ik heb om en bij de 50 soorten staan. Allemaal van ‘Thee met een verhaal’. Deze winkel is helaas gestopt. Toen Paul & Anuschka van Blend tea me contacteerden om hun thee & ice tea voor te stellen kon ik niet anders dan enthousiast zijn. Nu mijn favoriete merk gestopt is, sta ik open voor andere thee merken, om te ontdekken wat zij te bieden hebben.

Toen ik de Home made shaken ice tea’s zag van Blend tea dacht ik, yes, dit is een kanshebber om snel een lekkere en gezondere ice tea op tafel te toveren. De ice tea komt in zakjes. De inhoud van het zakje doe je samen met 300ml water in een shaker, samen met wat ijsblokjes. Shaken en klaar!

Je kan uiteraard nog wat afwerken met een schijfje citroen, limoen of sinaasappel. Of met enkele takjes citroenmelisse of munt.

De ice tea bevat wel nog suiker, maar wel 50% minder suiker dan de commerciële merken door het gebruik van fruit en pure thee. 

En ik moet zeggen, ze zijn super lekker! Je kan het echt vergelijken met een Lipton ice tea zoals de meesten onder ons wellicht ice tea drinken. En die smaak nadoen vond ik met mijn eigen recepten altijd wel moeilijk om te evenaren. Dat is bij deze home made shaken ice tea’s wel helemaal geslaagd. 

Je proeft dat er minder suiker aanwezig is, een mindere plakboel in je mond zeg maar, want daar hou ik echt niet van. Deze daarentegen is aangenaam om te drinken, de smaak is voor mij perfect, ook voor degene die niet gewoon zijn om zonder of met minder suiker te drinken. Ook de kindjes waren enthousiast!

Je hebt ze in verschillende smaken:

  • Peach ice tea
  • Green & lime ice tea
  • Lemon ice tea

De green & lime is mijn favoriet!

Omdat deze ice tea’s dus wel nog suiker bevatten, ga ik deze niet dagelijks drinken. Maar ik vind dit perfect als een extra’tje. Ik drink doorgaans de hele dag water of thee (zonder suiker of honing), maar als het al eens iets anders mag zijn, zoals bijvoorbeeld bij een apéro, dan is dit perfect.

Blend tea is uiteraard wel meer dan ice tea.

Ze hebben ook de verse losse thee en thee in builtjes. De thee is volledig natuurlijk en de zakjes zijn biologisch afbreekbaar. 

Wat ik overigens wel leuk vind is dat er op de verpakking aangeduid staat hoeveel cafeïne de thee bevat. Als je zelf minder kennis hebt, zie je zo op een eenvoudige manier welke goed is om te drinken ’s avonds, of beter is om te vermijden.

Kortingscode voor Blend tea

Wil je ook eens de ice tea’s of gewone thee’s van Blend tea proberen? Met de kortingscode ‘innersparkle10’, krijg je 10% korting op jouw bestelling. 

Neem een kijkje op de site van Blend tea door hier te klikken en verzilver je kortingscode.


Deze blogpost is geschreven dankzij een samenwerking met Blend tea. Echter geef ik je wel mijn eerlijke mening. Lezers die mijn blog kennen, weten ook dat ik altijd mijn eerlijke mening neerschrijf, dus ook als ik niet tevreden ben. Zie eerdere blog berichten 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close