Cheesecake, een smaakvolle en heerlijke taart die we allemaal kennen en maar al te graag lusten. Maar waarom niet eens op een andere manier presenteren? Laat ons deze cheesecake in een glaasje serveren, feestelijk en even lekker. Het cheesecake glaasje is perfect voor feestjes, bijzondere gelegenheden of gewoon zomaar 🙂
Het is eenvoudig te bereiden en de individuele porties zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch. Met dit recept maak je 4 grote glazen of 8 kleinere glaasjes.
Wat heb je nodig voor deze cheesecake in een glaasje?
Voor dit lekkere speculoos dessert met frambozen heb je de volgende ingrediënten nodig: 250g Speculaas koekjes, 60g boter, 200g slagroom, 250g kwark (40% vet), 150g Griekse yoghurt (10% vet), 100g suiker, 1 zakje vanille-suiker en 350g bevroren frambozen.
Hoe je deze bereidt? Dat lees je hieronder! Geniet er van!
Vond je het lekker?
Cheesecake in een glaasje – met framboos en speculoos
Ingrediënten
- 250 gram Speculaas koekjes – + 4 stuks voor decoratie
- 60 gram boter
- 200 gram room
- 250 gram platte kaas – 40% vet
- 150 gram Griekse yoghurt – 10% vet
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanille-suiker
- 350 gram bevroren frambozen
Instructies
- Klop de slagroom stijf
- Meng in een grote kom de platte kaas, yoghurt, de helft van de suiker en vanille-suiker.
- Schep hier de opgeklopte room doorheen. Zet de crème vervolgens in de koelkast.
- Maal de speculoos koekjes in een blender fijn of gebruik een plastic zakje en een deegrol om over de koekjes te rollen en ze zo fijn te malen.
- Smelt de boter in een pan of de microgolfoven en roer de speculoos er doorheen. Verdeel over glaasjes. Je hebt hiermee ongeveer 8 kleine glaasjes of 4 grote glazen, afhankelijk van de portiegrootte
- Druk de bodem plat. Laat het een tijdje in de koelkast uitharden.
- Breng de bevroren frambozen in een pan op hoog vuur aan de kook en roer de resterende suiker erdoor. Laat het inkoken en afkoelen.
- Verdeel de afgekoelde crème gelijkmatig over de glazen en verdeel daarboven de afgekoelde frambozencoulis.
- Versier met een speculaas koekje net voor het serveren. Geniet er van!
Een feestelijk dessert
Deze cheesecake in een glaasje is een ideaal dessert voor op de Kersttafel. Gemakkelijk doordat deze op voorhand te bereiden is, en leuk om te serveren in een glaasje. Kies voor iets grotere glazen als alleenstaand dessert, of kies voor kleine glaasjes als je een leuk dessertbord of dessertbuffet maak.
Variaties op dit cheesecake glaasje
Het recept kan worden aangepast door de frambozen te vervangen door een ander fruit naar keuze. Ik denk bijvoorbeeld aan:
- Blauwe bessen
- Aardbeien
- Kersen
- Mango
Al dit fruit is makkelijk te vinden in de diepvriesafdeling in de supermarkt.
Bijvoorbeeld, als je de frambozen wilt vervangen door aardbeien, dan zou je de volgende stap moeten uitvoeren: “Laat de bevroren aardbeien op hoog vuur in een pan koken tot ze zacht worden. Voeg de resterende suiker toe, roer goed en laat even inkoken. Laat afkoelen en gebruik deze als laag bovenop de cheesecake crème.”
Voel je vrij om creatief te zijn en het fruit te vervangen door de smaak die je het lekkerst vindt!
Wil je de speculoos vervangen?
Dat kan uiteraard ook. Voor deze cheesecake kan je kiezen voor onder andere:
- maria koekjes
- bastognekoeken
- Oreo’s
- digestive koekjes
Benieuwd welke jouw favoriet is!
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze no-bake cheesecake?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.
Meer inspiratie en lekkere, eenvoudige recepten zoals deze cheesecake in een glaasje?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.
Dat ziet er ongemeen lekker uit! Ga ik zeker eens proberen.
Laat me zeker weten wat je ervan vond 🙂