Snelle Bretoense appeltaart

4.8K

Een Bretoense appeltaart is een Frans gebak dat oorspronkelijk uit de regio Bretagne komt. Het is een taart gemaakt met rijpe appels en een heerlijke vulling. Deze appeltaart wordt vaak geserveerd met room of ijs. Eet ze lichtjes warm met een bolletje vanille is. Hemels!

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Snelle appeltaart

Bretoense appeltaart, heel eenvoudig en snel te maken.
porties 1 taart
Bereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 40 minutes

Ingrediënten

  • 1 vel taartdeeg
  • 3 eieren
  • 90 gram boter gesmolten
  • vanillestokje de binnenkant
  • 4 appels
  • 35 gram bloem of meel ik gebruikte volkoren tarwemeel
  • 130 gram suikervervanger of gebruik gewone suiker – ik gebruike hier Purevia Patisserie

Instructies

  • Klop de eieren op met de suiker(vervanger), het binnenste van een vanillestokje, de boter en de bloem.
  • Leg het bladerdeeg in de vorm en prik gaatjes met een vork.
  • Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Schik ze op het bladerdeeg.
  • Overgiet met het mengel en verdeel goed.
  • Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Gerecht: Dessert, Zoetigheden
Cuisine: Franse Keuken
Zoekwoord: Appel, Taart

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze no-bake cheesecake?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Maak je deze eenvoudige Bretoense appeltaart ook eens?

social shareTag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close