Een Bretoense appeltaart is een Frans gebak dat oorspronkelijk uit de regio Bretagne komt. Het is een taart gemaakt met rijpe appels en een heerlijke vulling. Deze appeltaart wordt vaak geserveerd met room of ijs. Eet ze lichtjes warm met een bolletje vanille is. Hemels!
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Snelle appeltaart
Bretoense appeltaart, heel eenvoudig en snel te maken.
Ingrediënten
- 1 vel taartdeeg
- 3 eieren
- 90 gram boter gesmolten
- vanillestokje de binnenkant
- 4 appels
- 35 gram bloem of meel ik gebruikte volkoren tarwemeel
- 130 gram suikervervanger of gebruik gewone suiker – ik gebruike hier Purevia Patisserie
Instructies
- Klop de eieren op met de suiker(vervanger), het binnenste van een vanillestokje, de boter en de bloem.
- Leg het bladerdeeg in de vorm en prik gaatjes met een vork.
- Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Schik ze op het bladerdeeg.
- Overgiet met het mengel en verdeel goed.
- Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze no-bake cheesecake?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.
Maak je deze eenvoudige Bretoense appeltaart ook eens?
Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.