Eerlijk? Dit ontbijtje ziet eruit als een dessertje. Maar het is gewoon yoghurt met fruit en granola. Alleen dan met een crunchy chocoladelaagje on top — en dat maakt álles beter. Je hebt er amper vijf ingrediënten voor nodig en je maakt het de avond voordien al klaar. Perfect voor drukke ochtenden (of voor wanneer je je gewoon op iets lekkers wil verheugen).

Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Yoghurt Chocolate Jar
Deze Yoghurt Chocolate Jar is smeuïg, crunchy en een heerlijk snel ontbijt of voedzaam tussendoortje.
Ingrediënten
- 3 à 4 el chocolade granola
- 1 potje Inex Yoghurt natuur
- el amandelpasta
- Enkele plakjes banaan
- 40 gram pure chocolade
Instructies
- Verdeel de granola over de bodem van een glaasje.
- Meng de yoghurt met de amandelpasta en lepel deze op de granola.
- Verdeel de plakjes banaan over de yoghurt.
- Smelt de pure chocolade en giet een dun laagje bovenop. Laat opstijven in de koelkast.
Varieer naar eigen smaak met deze yofhurt chocolate jar
Enkele tips voor lekkere variates:
- Geen fan van banaan? Vervang door frambozen of stukjes peer.
- Liever crunchy peanutbutter in plaats van amandelpasta? Ook top.
- Geen granola in huis? Verkruimel een havermoutkoekje of gebruik geroosterde noten.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie, snelle & eenvoudige recepten, kookvideo’s en dagdagelijkse kook- en bak tips.
Volg mij op Instagram