fbpx

Amandel yoghurt squares met rood fruit

1.4K

Een luchtige ovenbake met amandelmeel en yoghurt — ideaal als snel ontbijt of gezond tussendoortje.

Een luchtig, zacht vierkantje vol sappig rood fruit. Ideaal als snel ontbijt, tussendoortje of gezond alternatief voor gebak. Deze squares zijn gemaakt met amandelmeel en Griekse yoghurt, waardoor ze een heerlijke, bijna smeuïge textuur krijgen.
Je bakt ze gewoon in de oven, snijdt ze in stukjes en voilà: een gezond ontbijt zonder moeite.

Serveer dit gezonde ontbijte met…

  • Heerlijk lauw met een lepeltje yoghurt en wat extra fruit erbovenop.
  • Strooi er eventueel wat kokosbloesemsuiker over als je het toch graag wat zoeter hebt
  • Ook lekker met een lepeltje notenpasta
  • Je kan er ook extra vers fruit bij serveren

Deze amandel yoghurt squares kunnen dienen als basis voor tal van varianten

Amandel yoghurt squares met appel & kaneel
Vervang het rood fruit door 1 kleine appel in blokjes en voeg ½ tl kaneel toe aan het beslag.

Amandel yoghurt squares met chocolade
Voeg 80 à 100 g pure chocoladestukjes of druppels toe aan het beslag.
Lichtjes gesmolten na het bakken.

Amandel yoghurt squares met banaan & blauwe bessen
Prak 1 rijpe banaan door het beslag en werk af met blauwe bessen voor een natuurlijk zoete toets.

Amandel yoghurt squares met zomerfruit
Combineer nectarine, frambozen en een vleugje vanille voor een frisse zomervariant.

Bewaartip

De squares blijven 2 tot 3 dagen vers in de koelkast.
Je kan ze ook invriezen per portie. Je kan ze koud eten of even opwarmen en ze smaken weer als vers.

Extra tip:
Perfect om in het weekend te bakken en door de week snel een gezond ontbijt of tussendoortje bij de hand te hebben.

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Amandel yoghurt squares met rood fruit

Een luchtig, zacht vierkantje vol sappig rood fruit. Ideaal als snel ontbijt, tussendoortje of gezond alternatief voor gebak.
porties 6 stuks
Bereidingstijd 2 minutes
Kooktijd 18 minutes

Ingrediënten

  • 110 g amandelmeel
  • 120 g volle Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 1 el ahornsiroop of honing
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl vanille-extract
  • 100 g rood fruit frambozen, blauwe bessen, bramen, aardbeien in stukjes
  • Optioneel: 1 extra el amandelmeel als het fruit erg sappig is

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier.
  • Klop in een kom de eieren, yoghurt, ahornsiroop en vanille tot een glad mengsel.
  • Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe en meng kort tot een egaal beslag.
  • Spatel het rood fruit voorzichtig onder het beslag.
  • Giet in de vorm, strijk glad en bak 18 à 20 minuten, tot de randen goudbruin zijn en het midden net stevig aanvoelt.
  • Laat even afkoelen en snijd in vierkantjes
Gerecht: Ontbijt
Cuisine: Belgische keuken

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close